Читај ми!

Ко и како може да конкурише за програм "Рајзинг стар" намењен старт аповима

Рајзинг стар програм намењен је подршци старт ап тимова и младим компанијама у најранијој фази иновација. То је време када је подршка најпотребнија. Зато су се на заједнишком послу нашли Научно-технолошки паркови у Београду, Нишу и Чачку и швајцарска влада.

Старт апови који имају зреле идеје и тржишни потенцијал, а нису старији од две године, могу да добију средства из програма Рајзинг стар. Међу онима који су већ добили финансијску подршку, и постали прави старт ап је и "Диги кидс клауд роботикс".

"Не само финансијски већ и стручна подршка нас је довела до тренутка где ми сада имао производ, имамо стратегију. И радујемо се даљим корацима у освајању глобалног тржишта. Надамо се да ћемо бити успешни", каже Славиша Аврамовић, суоснивач старт апа "Диги кидс клауд роботикс".

Развој старт ап тима и иновација убрзавају директна финансијска улагања, односно бесповратна средства од 15.000 швајцарских франака, саветовања, тренинзи. За једномесечни рад бира се 40 компанија.

"Од тих 40, одабраћемо 20-25 компанија и старт ап тимова. Обавеза је да се региструје компанија да би могли да приме та средства и шест месеци интензивног менторског рада. Развили смо изузетну менторску мрежу, углавном су то наши људи у дијаспори и међународни консултанти", истиче Гордана Даниловић Грковић, в. д. директора Научно-технолошког парка Београд.

Прошле године за програм се пријавило више од 180 тимова. Програм је креиран кроз пројекат "Технопарк Србија 2 Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова" којим Влада Швајцарске подржава даљи развој иновација и технолошког предузетништва у Србији, а спроводи Научно-технолошки парк Београд, у партнерству са Научно-технолошким парковима Ниша и Чачка. Пријаве су отворене до 28. децембра.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво