Читај ми!

Брнабић: Поморавље постаје добра дестинација за инвестирање

Након отварања фабрике индијске компаније "Матхерсон" у Ћуприји и још једне коју припремамо у Параћину, Поморавље ће се позиционирати као добра дестинација за инвестирање и привући ће нове компаније, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

На отварању фабрике у Ћуприји, која ће производити делове за ентеријер аутомобила премијерка Брнабић је поручила да Ћуприја и Поморавље имају нешто већу незапосленост од просечне незапослености у Србији и да је јако важно да у тај део Србије долазе инвеститори.

Она је захвалила представницима компаније "Мотхерсон" што су прихватили предлог државе да у том месту отворе нову компанију и на тај начин помогну у смањењу броја незапослених, и истакла да је уверена да ће бити подједнако задовољни као и у пословањем у ПKЦ Групи у Смедерву.

"Kада сам улазила у фабрику видела сам натпис ''оносни смо што смо део Србије'. И ми смо поносни што вас имамо у Србији, хвала вам на свему што сте урадили за моју земљу и што сте дали шансу Ћуприји", поручила је Брнабићева руководицима компаније "Мотхерсон".

Подсетила је да је та компанија у Србији присутна од 2017. године, када је одлучила да преузме ПKЦ Групу у Смедереву, додајући да су за ово кратко време урадили много за Србију.

Брнабићева је навела да су проширили пословање у Смедерву, да у том граду запошљавају скоро 4.000 људи, да су отворили нови погон у Ћуприји у којем ће до краја 2025. године бити запослено око 500 људи.

"Сећам се како сте ми те 2017. године представили вашу компанију, и сада знам зашто је једна од најбрже растућих у свету, јер имате тим који верује у њу, ви верујете у њу. Сећам се и како сте лепо причали о Србији и вашим плановима у Србији и све те планове сте до сада реализовали, па чак и више од тога", поручила је премијерка оснивачу компаније "Мотхерсон" Вивеку Сегалу.

Изразила је наду да ће се ова компанија проширити и у Ћуприји, да ће запослити и више од 500 људи, јер, истиче, Србија има фантастичне младе и вредне људе.

"Драго ми је што су управо они добили шансу да остану у Ћуприји, да овде остану, да раде, живе и развијају своје породице. Сигурна сам да ћемо у месецима и годинама које долазе пружити њима много великих прилика и да ће их они искористити", рекла је Брнабић.

Премијерка је истакла да Поморавље има светлу будућност када је реч о привредном развоју, додајући да ће ускоро држава имати одличне вести за Параћин.

"То је нешто што смо раније обећали, на чему смо радили у протеклих више од годину дана, што приводимо крају и што ће поново бити један замајац који ће позиционирати Ћуприју и Параћин и Поморавље као добру дестинацију за инвестиције", нагласила је Брнабићева.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво