Читај ми!

Посланици усвојили ребаланс буџета за 2021. годину

Посланици Скупштине Србије усвојили су по хитном поступку ребаланс буџета за ову годину, који је Влада Србије предложила због изузетно добрих резултата у првих девет месеци када су остварени буџетски приходи за 183 милијарде динара већи од планираних.

Како је, образлажући ребаланс пред посланицима, рекао министар финансија Синиша Мали циљ ребаланса је да се тај новац прерасподели на прави начин и усмери на оно што су приоритети Владе Србије, а то су капиталне инвестиције, подизање атрактивности наше економије и подизању животног стандарда становништва.

Када је реч о капиталним инвестицијама, ребалансом је на нивоу опште државе издвојено око 478 милијарди динара, односно 7,8 одсто БДП-а.

Обезбеђен је новац за завршетак Моравског коридора, почетак градње Београдског метроа, као и Дунавске магистрале, што се очекује у новембру.

Такође, и за фабрику вакцина која се гради у Београду, реконструкцију више домова здравља у Гроцкој, на Чукарици, Гаџином Хану, Лапову, Лозници, Медвеђи, Рачи и Сомбору, као и Дома за одрасле Кулине у Алексинцу и Дома за децу и омладину у Звечанској.

Ребалансом су предвиђена и средства за помоћ грађанима у новембру и децембру, када ће пунолетнима бити уплаћено прво по 30, а онда по 20 евра.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво