Читај ми!

Почели радови на мађарској деоници брзе пруге до Београда

Полагањем камена темељца на деоници Шорокшар-Kелебија министри Томислав Момировић и Ласло Палкович отворили су радове на изградњи модерне пруге од Будимпеште до Београда.

Министар Момировић је навео да је пројекат, као део јединствене европске железничке мреже и Kоридора 10, од изузетног стратешког значаја не само за Србију и Мађарску, већ представља везу централне и јужне Европе, наводи се у саопштењу Министарства саобраћаја.

"Изузетно ми је задовољство што имам прилику да будем на овом месту, 137 година од када је први воз из Србије, из Београда, кренуо управо према Будимпешти", рекао је Момировић.

Министар је изјавио да су најбољи међународни односи резултат пријатељства премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића, што је гарант економског, трговинског и саобраћајног просперитета две земље.

"Пројекат мађарско-српске железнице и изградња модерне пруге од Будимпеште до Београда је круна пријатељства између Србије и Мађарске", истакао је Момировић.

Додао је да се пуштање у саобраћај дела пруге Београд-Нови Сад очекује почетком 2022. године, као и да ће радови на прузи између Новог Сада и Суботице бити додатно интезивирани.

Укупна дужина трасе од станице Београд Центар до државне границе са Мађарском је 183,1 километар, а пројекат се реализује на три поддеонице: Београд Центар - Стара Пазова, Стара Пазова - Нови Сад и Нови Сад - Суботица - државна граница са Мађарском, наводи се у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво