Читај ми!

Атанасковић: “Геокс“ улагања државе вратио дупло, радници неће остати на улици

Бивши радници "Геокса" сигурно неће остати на улици, понављају у министарству привреде. Тврде и да уговором са "Геоксом" држава није оштећена. На име подстицаја та италијанска компанија добила је 11 милиона евра и још око милион евра за инфраструктуру преко локалне самоуправе, али је инвестирала Уговором предвиђених 15 и по милиона евра. За пет година, колико су производили у Врању, на име плата, пореза и доприноса у државну касу уплатили су 25 милиона евра, појашњава ресорна министарка Анђелка Атанасковић.

Анђелка Атанасковић је изјавила да може одговорно да каже да је "Геокс" радио у портфељу Министарства привреде до 2019.

"Све те обавезе је измирио, значи по уговору и могу рећи, што се тиче самих улагања и подстицаја и исплаћивање плата, пореза и доприноса, они су за два и нешто више пута дали држави него што су узели подстицаја", истиче Атанасковићева.

На питање да се појавила информација да још неке фирме планирају одлазак из Србије, Атанасковићева одговара да то није тачно.

"'Јазаки', значи они имају овде дупло, и више него дупло радника упошљених него што су имали обавезу по уговору. Ја званично имам извештај од 30. јуна ове године 3.180 радника имају упошљених. То што су отпустили, не знам педесетак или 100 радника, ја стварно нисам тачно запамтила, али једноставно ми ту немамо утицаја, схватате - ни као држава, ни као Министарство привреде. Они су примили дупло више људи, вероватно им у том тренутку није требало, што не значи да сутрадан ако буду побољшали пословање да ће можда вратити те људе", каже Атанасковићева.

Истиче да "Симит Сарај" на пример, "Спилит", "Хоум плус", "Су фУд", "Хенди", "Јура", ових пет- шест фирми су све отишле у стечај и ликвидацију и оне уопште нису имале средства подстицаја нити су у портфељу Министарства привреде.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво