Читај ми!

У "Фијат пластику" због врућине прекинута производња

У крагујевачком "Фијат пластику" због врућине прекинута је производња. Пропали су и данашњи преговори са пословодством.

Због високе температуре у производним халама, друга смена радника у крагујевачкој фабрици "Фијат пластик" данас неће радити, потврдио је за РТС председник штрајкачког одбора Зоран Миљковић.

Миљковић је и раније најавио да ће, уколико температуре у производњи пређу 30 степени, радници обуставити рад.

Иначе, то предузеће производи бранике за возило "фијат 500Л", а шездесетак радника је у штрајку већ шест месеци. Траже да им се примања, која су смањена, врате на пређашњи ниво.

У "Фијат пластику" најављују наставак генералног штрајка после повратка са годишњег одмора у августу, јер им ни на састанку са пословодством који је недавно завршен, кажу, ништа ново није понуђено.

"Понудили су да потпишемо противправни колективни уговор, који је већ нуђен, са смањеним регресом за више од 60 процената. Такође, јасно нам је речено, да неће да нам врате машине, које су нам противправно за време штрајка изместили у њихове погоне, у другу фирму, неће да врате раднике, 13 радника који се налазе на плаћеном принудном одсуству", наводи Миљковић.

"Али под притиском нашег синдиката од данас, од друге смене, па до даљњег, отказане су смене због врућине, иако ће радници 'Фијата' наставити наредних дана да раде. Они су доле препуштени на милост и немилост, они ће радити, наши раднници неће, јер смо их ми заштитили", истакао је Миљковић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво