Читај ми!

Брнабићева и делегација из Египта о унапређењу сарадње

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са делегацијом Египта, коју је предводио гувернер Јужног Синаја генерал мајор Кхалед Фода Садик, о унапређењу сарадње у бројним областима, посебно туризму, бањском туризму, пољопривреди и авио-саобраћају.

Премијерка Ана Брнабић изразила је велико задовољство привредним и економским опоравком Египта, истакавши да простора за развој сарадње постоји на обе стране.

Посебан акценат ставила је на могућност улагања у бањски туризам, с обзиром на то да су, како је подвукла, Нишка, Сијеринска, Бујановачка и многе друге бање ванредне лепоте у Европи са огромним потенцијалом за инвестирање.

Председница владе је оценила да је посета делегације Египта Нишу од изузетног значаја како би привредници те земље стекли увид у потенцијале за улагања, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Генерал мајор Кхалед Фода Садик нагласио да је, као градоначелник Шарм Ел Шеика, који је главни град Јужног Синаја, изузетно задовољан тиме што ће та два града бити градови побратими, у којима ће бити изграђени паркови као синоними пријатељства и сарадње.

Гувернер Садик је рекао да са њихове стране постоји заинтересованост и за унапређење авио сарадње "Ер Каира" и "Ер Србије", посебно повећања броја летова из Србије ка Шарм Ел Шеику.

Он је додао да постоји и посебно интересовање и за даљи развој сарадње у области пољопривреде, високог образовања и размене студената са Нишког и Универзитета у том граду.

Гувернер Садик је позвао премијерку Србије да посети главни град Јужног Синаја, што је она и прихватила.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво