Читај ми!

Потписан уговор о реконструкцији пруге Суботица - Хоргош

Уговор о реконструкцији и модернизацији железничке пруге Суботица-Хоргош, вредан скоро 87 милиона евра, свечано је потписан у влади Србије.

Уговор су потписали, у име Владе Србије, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, в. д генералног директора Инфраструктура железнице Србије Небојша Шурлан и, у име извођача радова, конзорцијума "Карин Комерц МД доо Ветерник" и "РЖД Интернешнал", Крсте Дуброја.

Потписивању уговора је присуствовао и први заменик директора "РЖД Интернешнал" Мансурбек Султанов.

Министар је након потписивања уговора рекао да је ово пројекат од од посебног значаја за Републику Србију, као и да је спроведен транспарентан поступак за избор стратешког партнера у циљу његове реализације.

Према његовим речима, изабран су проверени партнери, руска компанија "РЖД Интернешнал", која у овај посао улази у конзорцијуму са домаћом компанијом "Карин комерц".

Моморовић је рекао да је вредност њихове понуде, која је уједно била једина на јавном позиву, 10.227.146.290,06 динара без ПДВ-а. (око 86,7 милиона евра).

"Када заврше модернизацију и реконструкцију, то ће бити једна од најмодернијих електрифицираних европских железничких деоница, којом ће возови саобраћати брзином до 120 километара на сат најмодернијом пратећом опремом и сигналним и безбедносним системима", рекао је министар.

Он је додао да је планирана и реконструкција станичних зграда у станицама Палић, Бачки Виногради и Хоргош, стајалишта Јавно Складиште и Хајдуково, као и реконструкција 13 путних прелаза у нивоу и 2 потходника.

Рок за завршетак радова је 14 месеци од увођења извођача у посао.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво