Кока-Кола ХБЦ и Бамби уједињеним снагама граде одрживу будућност

Компаније су заједничким извештајем о одрживости показале да је ова тема и даље у основи свих њихових пословних одлука.

Компанија Кока-Кола ХБЦ Србија, осми пут заредом, објавила је Извештај о одрживом пословању који први пут обухвата и резултате компаније Бамби. На прегледан и транспарентан начин, јавност је упозната са напретком у области одрживости постигнутим током изазовне 2020. године. Посвећеност принципима одговорног и одрживог пословања остала је константна, упркос изазовној години за нама.

"Захваљујући феноменалном тиму, успели смо да за врло кратко време, у условима кризе, трансформишемо своје пословне процесе тако да обезбедимо несметано функционисање организације, али и заштитимо људе. Нисмо изневерили преко 1.600 запослених, али ни 16.000 људи колико читав наш систем подржава у повезаним делатностима и секторима привреде. Такође, показали смо да смо поуздан партнер за 37.000 купаца и више од 7.000.000 потрошача широм Србије, као и подршка локалној заједници у којој више од пола века радимо и градимо бољу будућност. Упркос чињеници да смо били приморани да се муњевито мењамо, истрајали смо у посвећености одрживом и одговорном пословању. Имајући у виду да је компанија Кока-Кола ХБЦ поново проглашена за најодрживију компанију у катагорији напитака на светском нивоу према Дау Џонс индексу одрживости (Dow Jones Sustainability Indices, DJSI) имамо обавезу да наставимо са марљивим радом, унапређујемо и ширимо добру праксу на нивоу Групе, али и на локалном нивоу", истакао је Светослав Атанасов, генерални директор Кока-Кола ХБЦ Србија.

Кока-Кола ХБЦ Србија објављује локални извештај о одрживом пословању од 2013. године. Ово је први пут да је извештајем обухваћена и компанија Бамби, која је у јулу 2019. године постала део Кока-Кола ХБЦ породице.

"Први пут, део смо једног овако значајног Извештаја и врло сам поносан што је компанија Бамби допринела одличним резултатима. Иза нас је комплексна година коју смо савладали захваљујући неоспорном квалитету нашег производног програма, сталним иновацијама, али и константним унапређењем односа са партнерима и добављачима и спремношћу да одговоримо на све потребе тржишта. Као део Кока-Кола ХБЦ породице, припадамо изузетном тиму од кога смо пуно научили, а посебно унапредили своје операције у области одрживог пословања. Прве резултате тих заједничких напора можете погледати управо у извештају који данас представљамо", навео је Драган Стајковић, генерални директор компаније Бамби.

Као и сви претходни, осми  Извештај о одрживом пословању усклађен је са захтевима најзаступљеније светске методологије у тој области – Global Reporting Initiative (GRI) и испуњава високе захтеве Глобалног договора Уједињених нација који се односе на Извештај о напретку.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво