Читај ми!

Отворена фабрика ауто-делова у Јагодини

Немачка компанија "Фишер аутомотив систем", у присуству председника Србије Александра Вучића, отворила је у Јагодини фабрику у којој ће се производити ауто-делови и додатна опрема за аутомобиле високе класе.

Председник Србије Александар Вучић пресекао је врпцу заједно са представницима Компаније, чиме је фабрика званично почела са радом.

Председник је истакао да је веома срећан што су успели да доведу таквог инвеститора у Србију и захвалио власнику немачке компаније Клаусу Фишеру и свима који су у томе учествовали, као и председнику Скупштине Јагодине Драгану Марковићу.

Вучић је на отварању фабрике немачке фабрике у Јагодини, рекао да је то велика ствар за тај град, али да је још лепша вест што је исти инвеститор најавио да би у Јагодини требало да отвори још једну фабрику.

"Фишер је рекао да ће у наредном периоду гледати да нову фабрику, фабрику типлова смести не само у Србију, већ управо у Јагодину. То је велика вест за Јагодину, Поморавски округ и целу Србију", рекао је Вучић.

Он је додао да је ће у том погледу инвеститор имати подршку државе.

Такође, Вучић је додао да је будућност у породичним компанијама.

Поручио је да држава жели да свим грађанима обезбеди посао, ако желе да раде.

Председник је казао да су немачке компаније када су дошле у Србију запошљавање око 17.000 радника, док сада запошљавају око 70.000 људи у Србији, што такође говори колики је успех Србија постигла.

Додао је да су то све предузећа са извозом од 100 одсто и да ће "Фишер" извозити за најбоље брендове као што су БМВ, Мерцедес, Ауди...

Вучић је затим обишао погон и разговарао са радницима којима је пожелео срећан рад, и том приликом је сазнао да они нису само из Јагодине, већ и из Параћина, Ћуприје, Деспотовца, Крагујевца и других места. 

Фишер: Србија је сјајна земља са најбољим условима за улагање

Представници компаније су упознали Вучића са производним процесом који је потпуно аутоматизован.

"Групација 'Фишер' одабрала је да у Јагодини отвори нову фабрику, јер ни у једној земљи Европе није нашла овако изванредне услове као у Србији, а нарочито у 27 земаља ЕУ", рекао је на свечаном отварању фабрике власник компаније Клаус Фишер.

"Лично сам задовољан што је одлука пала на вашу земљу. Србија нашој фирми нуди најбоље услове. Инвестициона клима је врло конкурентна, језичке препреке не постоје, ниво посебних знања у области аутомобилске индустрије је одличан, интернер и мобилна телефонија солидни. Знам неке земље ЕУ које ни близу тако добро нису решиле та питања, у шта убрајам и.моју земљу Немачку", рекао је Фишер.

Нагласио је да су председник Алксандар Вучић и Влада Србије његовој фирми пружили сте оптималне услове за пословање.

"Вама је господине председниче стало до будућности ваше земље као и нама до будућности наше компаније", нагласио је Фишер.

Најавио је да би требало да број запослених уЈагодинској фабрици достигне 450 до краја године када стигну све машине.

"Ту ће се производити вентилационе млазнице за Мерцедес, БМВ и Фолксваген, а размишламо о томе да наш највећи производни сектор, типловање, заснујемо у Јагодини или негде другде у Србији", најавио је Фишер.

Он је оценио да је Србија сјајна земља са одличном будућношћу, у којој су највећа вредност запослени.

Инвестиција "Фишера" вредна је око 40 милиона евра, а у производној хали површине 8.000 квадратних метара радиће 350 запослених.

"Фишер" је производњу у Јагодини почео крајем прошле године у изнајмљеној хали предузећа "Високоградња инжењеринг" где је запошљавао сто радника.

Та компанија своје фабрике има још у Немачкој, САД, Кини и Чешкој, где запошљава око 5.200 радника.

"Фишер" извози у 120 земаља, а његов производни програм намењен је произвођачима аутомобила Мерцедеса, БМВ-а и Фолксвагена.

Прошле године је групација "Фишер" остварила промет од 872 милиона евра.

То је четврта страна фабрика у индустријској зони у Јагодини – претходно су ту производне погоне изградиле три компаније из Италије.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво