Читај ми!

Чадеж: Привредници Западног Балкана лакше до "златних виза" УАЕ

Привредницима Западног Балкана који послују и инвестирају у Уједињеним Арапским Емиратима привредне коморе Дубаиjа и Србије, партнерски и на предлог ПКС, помоћи ће у добијању "златних" дугорочних виза, договорено је на састанку председника тих комора.

"Договорили смо да Привредна комора Србије буде та институција која ће Привредној комори Дубаија предлагати пословне људе за такозвану дугорочну златну боравишну визу (Golden long-term visа). Могућност да брзо и без великих процедура остварују своје пословне идеје и граде своје послове у Дубаију, имаће не само српски, већ и бизнисмени из целог региона", саопштио је Марко Чадеж, председника ПКС и Коморског инвестиционог форума (КИФ ЗБ6).

Председник ПКС је најавио да ће пословни људи из Србије током трајања светске изложбе "Експо Дубаи", од октобра до марта следеће године, на Б2Б састанцима сваког месеца имати прилику да разговарају с бизнисменима из целог света и договарају нове послове.

Чадеж је захвалио домаћину, председнику Привредне коморе Дубаија Хамаду Буамиму, на досадашњој доброј сарадњи две коморе.

"Коморе Дубаија и Србије раде веома напорно и имамо много резултата. Радићемо заједно на програму Експо, на којем ради Привредна комора и Влада Дубаија, и на привлачењу више бизниса у Дубаи кроз програм златна виза. Тиме ће се продубити односи између Дубаија и Србије и целог Балкана, и повезати наша два региона", рекао је Буамим.

Чадеж је јуче након обиласка изградње Националног павиљона Србије позвао домаће компаније да се представе свету на изложби у Дубаију, од октобра ове до краја марта следеће године.

Захвалио је Влади Србије што је омогућила повољне услове боравка и бесплатан авио-превоз свим домаћим привредницима током трајања Светске изложбе која ће се одржати под слоганом "Повезивање умова, стварање будућности".

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво