Читај ми!

"Телеком Србија" и "Теленор" саопштили да су се стекли услови да њихов уговор ступи на снагу

Компаније "Телеком Србија" и "Теленор Србија" саопштиле су да их је Комисија за заштиту конкуренције обавестила да је сарадња две компаније у складу са законском прописима. Из "Теленора" наводе да се тиме отвара пут тој компанији да постане нови кабловски оператор у Србији.

Како се наводи у саопштењу, компанија "Теленор Србија" добила је званично одобрење за улазак на тржиште дистрибуције ТВ садржаја и фиксног широкопојасног интернета.

"Комисија за заштиту конкуренције је, након свеобухватне правне и економске анализе Уговора о праву коришћења оптичких влакана и Уговора о пружању Ethernet Bitstream услуга које је компанија потписала са Телекомом Србије, донела позитивну одлуку у погледу захтева за изузеће рестриктивних споразума од забране. Таква одлука потврђује да улазак Теленора на тржиште дистрибуције медијских садржаја и фиксног широкопојасног интернета подржава даљи развој конкурентности у том сегменту тржишта", истиче се у саопштењу.

Из "Теленора" наводе да улазе на тржиште дистрибуције медијских садржаја самостално, "поштујући правила фер тржишне утакмце са осталим понуђачима садржаја, укључујући СББ и Телеком".

"Телеком Србија": Уговором са "Теленором" значајно се либерализује тржиште

Из "Телекома Србија" су саопштили да су се обавештењем Комисије за заштиту конкуренције стекли услови да уговор који су компаније предложиле ступи на снагу.

"Овим уговором значајно се либерализује тржиште телекомуникација у Србији. Он доноси бројне погодности, пре свега корисницима који ће сада имати већу могућност избора чије услуге желе да користе, а истовремено поспешује конкуренцију и иновације у телекомуникационој индустрији", истиче се у саопштењу "Телекома Србија".

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво