Читај ми!

Соја на берзи достигла највишу цену до сада

Цена сојиног зрна је прошле седмице достигла 80 динара по килограму без ПДВ-а, што је највећа вредност икада забележена, наводи се у недељном извештају Продуктне берзе.

Берзански уговори су почетком седмице закључивани на 76 динара по килограму, да би крајем седмице била постављена рекордна цена.

Пондерисана цена је била 77,62 диара за килограм без ПДВ-а, што је у односу на претходни упоређујући податак повећање за 8,72 процента.

Април је месец сетве сунцокрета, а термински уговор за сунцокрет рода 2021. године у количини од 1.000 тона реализован је по јединственој цени од 415 евра по тони за испоруку у септембру.

У односу на претходну седмицу, цена те уљарице била је виша за 1,22 процента.

На недељни узлазни тренд цене кукуруза утицала је извозна тражња, наводи се у извештају.

Уговори на паритету ФЦА са испоруком робе током маја реализовани су на ценовном нивоу од 23,2 до 23,5 без ПДВ-а, што представља раст од 0,72 одсто.

Берзански уговори за пшеницу су закључени у распону од 21,5 до 21,6 динара по килограму без ПДВ-а што је раст за 0,67 процената.

У односу на претходну недељу ова житарица се задржала готово на истом ценовном нивоу.

До жетве пшенице је остало још два месеца, а терминска тражња новог рода била је на нивоу цена од 19,5 динара за килограм без ПДВ-а.

Укупан промет на Продуктној берзи био је 5.555 тона робе, што је повећање за четвртину, док је финансијска вредност прометованог била 234,3 динара што је за 1,6 процената више него недељу дана раније.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво