Текућа буџетска резерва за ковид, Град Београд, Хиландар и KиМ

Влада Србије распоредила је укупно више од 900 милиона динара текуће буџетске резерве, кроз пет решења, за хитне потребе - за борбу против ковида 19, обнову Хиладара и ликвидност Града Београда и помоћ грађанима у руралним срединама на KиМ, наводи се у одлукама објављеним у Службеном гласнику.

Генералном секретаријату Владе Србије опредељено је 185,5 милиона динара ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних за накнаду трошкова успостављања и рада привремених ковид болница, исхране и смештаја здравствених радника.

Министарству културе и информисања распоређено је 280 милиона динара за обнову манастирског комплекса манастира Хиландар.

Граду Београду намењено је 360 милиона динара за извршавања обавеза из разлога које није било могуће предвидети у поступку доношења буџета, а могу довести до угрожавања текуће ликвидности.

За накнаду трошкова спровођења мера дезинфекције против заразне болести ковид 19 опредељено је 88,3 милиона динара за Завод за биоциде и медицинску екологију.

Kанцеларији за Kосово и Метохију намењено је 25 милиона динара ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних за ангажовање лица за обилазак свих грађана у руралним срединама Kосова и Метохије.

Циљ обиласка је пружања помоћи ношења основних животних намирница старим и непокретним лицима и упознавање са мерама заштите и превенције против ковида.

 

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво