Читај ми!

Вучић: Помоћ за незапослене и у централној Србији, увећање плата до краја године

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће током године бити још једнократних новчаних давања, а пред крај године уследиће и нова повећања плата. Најавио је да ће 7. марта бити представљена велика немачка инвестиција у Новом Саду. Напомиње да ће и незапослени у централној Србији добити помоћ, која је најављена за Србе на Косову и Метохији.

Александа Вучић је гостујући на ТВ Прва казао је да је добио много питања зашто помоћ само незапосленима на КиМ. Ту помоћ, додао је, добиће и незапослени у централној Србији.

"Нама и овај трећи пакет помоћи, а верујем да ће бити и четврти, зависи од стопе раста коју имамо. Од тога нам зависе плате и пензије", навео је Вучић.

Вучић је најавио је да ће током године бити још једнократних новчаних давања, а пред крај године уследиће и нова повећања плата.

Вучић је за ТВ Прва поновио да је Србија рекордер у Европи по расту, и да је у јануару забележила мањи пад од очекиваног и имала око минус 1,6.

Најавио је и да ће за мање од годину дана до Новог Сада моћи да се стигне за 20 и нешто минута возом, а да ће карта коштати око 1.000 динара.

Србија ће купити најлепше и најудобније возове у Европи и најбрже ће се стизати.

"Купујемо швајцарске ‘Штадлерове‘ дабл декер возове са најлепшим погледом", рекао је Вучић.

Пре краја године градиће се седам аутопутева, а мозда и осам или девет. "То ће бити рекорд у Европи, али за то морате да имате много новца и фискалну стабилност да би то могли да радите", напоменуо је Вуцић.

Намера је и да се подигне општа потрошња, уз инвестиције и извоз, рекао је Вучић.

Најавио је да се ради на томе да помоћ добију и незапослени и да се сада мере све цифре.

Упитан да ли је министра финансија "пустио низ воду", каже да га се није одрекао и да има апсолутно поверење у његово знање и компетентност.

Поновио је да је утврђено да Мали нема 24 стана, већ само једна стан у Бугарској, за разлику од оних који имају 35 станова.

Каже да се сви плаше да о томе говоре да не би били прогоњени.

Нова инвестицију из Јапана у Новом Саду

Вучић је казао да ће 7. марта бити представљена једна велика немачка инвестиција у Новом Саду, а онда око 7. или 9. априла биће потписан уговор са великом јапанском компанијом о инвестицији, поново у главном граду Војводине.

"То су фантастичне ствари", нагласио је он.

Вучић је, упитан да ли су му драже похвале страних медија или, на пример, Драгана Стојковића Пиксија, казао да је јасно да су му битније похвале Пиксија.

"Ја сам с њим разговарао И он је дошао на отварање фабрике ‘Тојо тајерс‘. ‘Тојо тајерс‘ је јапански гигант који је дошао у Србију", нагласио је Вучић.

Указао је да је, док је био у опозициији, био на студијском путовању у Јапану, и да је много могао да научи о тој земљи, диви се колико раде, и обишао многе фабрике.

"Пикси је одушвељен, јер зна шта значи Јапан", додао је он.

Навео је да је мало афирмативних ствари у нашим медијима, апострофирајући рецимо Београд на води као најлепшенм градилишту у југоисточној Европи или "фантастичан Народни музеј".

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво