Читај ми!

Изабрани нове чланови Управног одбора AmCham-а, додељене награде медицинарима

Чланице Америчке привредне коморе у Србији (AmCham) изабрале су на Генералној скупштини два нова члана Управног одбора. Додељене су и награде медицинским радницима.

На основу гласања, Биљана Бујић из компаније KPMG продужиће свој мандат на позицији секретара благајника, као и Светослав Атанасов из компаније "Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro" који ће мандат продужити на позицији члана Управног одбора.

Зоран Петровић, председник Управног одбора, представио је резултате рада у претходној години и најавио обележавање 20 година успешног пословања Америчке привредне коморе (AmChаm), водеће независне пословне асоцијације у Србији.

Упркос уласку у другу годину пандемије коронавируса, чланице те асоцијације су умерени оптимисти у погледу развоја пословања.

"Као и у претходних 20 година, наш циљ је да, у сарадњи са државом покренемо иницијативе и допринесемо креирању стратегија и политика које побољшавају регулаторни оквир пословања и подстичу раст српске привреде и повећање броја радних места", истакао је Петровић.

У 2021. години чланице Коморе као најважније предуслове за раст, истичу одлучнији напредак у институционалним реформама – даљем унапређењу владавине права, ефикасности правосуђа и борби против корупције.

Осим у овим захтевним реформама, "AmCham" види простор за унапређење ефикасности јавне администрације у омогућавању електронског комуницирања са свим органима, оптимизацији процедура, њиховој дигитализацији, као и побољшању пореских и царинских процедура, као и процедура у области девизног пословања и здравства.

Сузбијање нелегалне трговине на интернету, унапређење еколошких закона и радноправног законодавства свакако остају високо на листи приоритетних реформи за бољи привредни амбијент.

Додељене награде медицинским радницима

"AmCham" није имао дилему у ком сектору треба тражити кандидате за награду. Сви медицински радници и немедицинско особље, који су од почетка у ковид болницама и јединицама интензивне неге борећи се за животе наших суграђана, заслужују награду.

Управни одбор је донео одлуку да су лауреати AmCham Leader in Change HERO награде за 2021. годину др Војислава Нешковић, ванредни професор на Војномедицинској академији у Београду и анестезиолог у Војномедицинском центру Карабурма, и др Стева Станишић, инфектолог и анестезиолог на Универзитетском клиничком центру у Нишу.

"Ове године награда иде у руке оних који то највише заслужују, истинских хероја данашњице, наших здравствених радника. Овом приликом желели бисмо да се захвалимо свим медицинским радницима, који су у претходној години на свим фронтовима ризиковали своје здравље и животе како би спасили наше и животе наших ближњих", закључио је Зоран Петровић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво