Читај ми!

Атанасковић у посети Ваљеву и Лозници, како су успеле две компаније

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је две компаније у Ваљеву и Лозници и поручила: Боримо се да наша деца остану у Србији.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је компанију "Матијевић кревети" у Ваљеву, која је у претходном периоду била корисник бесповратних средстава намењених за помоћ малим и средњим предузећима и предузетницима, наводи се на сајту Министарства привреде.

"Компанија у којој се данас налазимо је током 2017., 2019. и 2020. године била корисник средстава Министарства за набавку опреме. Својим пословањем су оправдали помоћ државе, што треба да буде мотив и другима да осмисле добре пројекте и пријаве се за неки од четири програма подршке малим и средњим предузећима и предузетницима, за шта је за ову годину Министарство привреде обезбедило две милијарде динара", рекла је Атанасковић.

Министарка је похвалила друштвено одговорно пословање ове компаније која је током пандемије донирала своје производе за Ковид болницу у Арени у Београду.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић рекао је да су привредници изузетно значајни и да би требало да се ради на унапређењу привредног амбијента на локалу.

"Захвалио бих се министарки на посети. Верујем да ћемо обезбедити боље услове за привреду у нашем месту. Министарство привреде је заједно са градом Ваљевом финансирало радове на саобраћајници у привредној зони на источном ободу града. То је једна од најзначајнијих инвестиција за ово место, која ће допринети развоју Ваљева", поручио је градоначелник.

Власник фирме Бранко Матијевић истакао је да током три године, кроз своје програме, Министарство привреде подржало пословање са 12,5 милиона динара и позвао друге привреднике да аплицирају за бесповратна средства.

Посета компанији "Хедера Вита" 

Министарка Атанасковић обишла је компанију специјализовану за производњу козметичких производа "Хедера Вита" у Лозници где је поручила да су развој женског и омладинског предузетништва у врху приоритета рада ресора којим руководи.

"Ово је још једна у низу посета и домаћим фирмама у Србији које организујемо као што смо и обећали, а како бисмо разговарали са привредницима и промовисали нашу привреду", рекла је Атанасковић.

Министарка је похвалила компанију "Хедера Вита" због ангажовања великог броја жена, али и због друштвено одговорног пословања, посебно у области подизања свести грађана када је рак дојке у питању.

Атанасковић је захвалила градоначелнику Лознице и представницима Привредне коморе Србије, који су присуствовали обиласку, нагласивши њихов значај у развијању привреде на локалу.

"Наш задатак је да се заједнички боримо да наша деца остану у Србији и да раде у својим местима", поручила је министарка.

Она је подсетила да по први пут ове године, ресор којим руководи, спроводи Програм за подршку женама и младим предузетницима који су почетници у пословању.

"За жене и младе смо определили 100 милиона динара, а програм представља комбинацију бесповртаних средстава и повољног кредита Фонда за развој", рекла је Атанасковић.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је да је посета министарке од изузетног значајна.

"Снови грађана Лознице су остварени. Крупним корацима идемо напред и имамо много предузећа на која можемо да будемо поносни. Ако имате јасан циљ, радите на њему и окупите прави тим, резултат не може да изостане", изјавио је Петровић.

Извоз у више од 15 земаља 

Директорка компаније "Хедера Вита" Олгица Самуиловић истакла је да је почаствована посетом званичника.

"Наша компанија почела је са скромним средствима, данас имамо 40 радника и још толико спољних сарадника који су укључени индиректно, производе извозимо у више од 15 земаља света, на шта сам веома поносна. Ветар у леђа дала нам је држава у претходном периоду, посебно 2019. и 2020. године у којима смо бележили највећи успех, где смо добили средства за опрему која нам је помогла у раду, али смо били укључени и у пројекат дигиталне трансформације", рекла је она.

Директорка наводи да ове године планирају да аплицирају за инвестиционо улагање.

"Хедера Вита" ове године слави десет година од оснивања. Реч је о компанији која је од ручно прављених сапуна дошла до производње козметичке линије, у свом асортиману има више од 300 козметичких производа и која извози 70 одсто својих производа у Швајцарску, Словенију, Чешку, Норвешку, САД, Канаду...

Осим производње за сопствене потребе, баве се и услужном производњом козметичких производа за познате домаће и стране брендове.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво