Читај ми!

Брнабић: Kанцеларијa ПKС у Израелу спремна, тражи се погодан тренутак за отварање

Канцеларија представништва Привредне коморе Србије у Израелу је спремна, изјавила је премијерка Ана Брнабић и додала да се тражи погодан тренутак да отпутује у ту земљу како би озваничила почетак рада канцеларије.

Брнабић је подсетила да је отварање канцеларије ПKС у Јерусалиму договорено Вашингтонским споразумом и додала да Србија испуњава оно што је потписала у том документу.

"Стојимо иза споразума које смо потписали и иза наших потписа и настављамо са имплементацијом Вашингтонског споразума, без обзира на промену америчке администрације", рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара докле се стигло са имплементацијом Вашингтонског споразума.

Додаје да је Србија у многим тачкама споразума већ кренула у имплементацију, као што је, наводи Брнабић, административни прелаз Мердаре.

Истиче да је о отварању канцеларије ПKС разговарала са америчким амбасадором у Србији Ентонијем Годфријем и навела да се тражи одговарајући датум и погодан тренутак у овој пандемији како би посетила Израел и отворила ту канцеларију.

"На томе се ради, све је скоро готово, имамо и особу која ће водити то представништво, тако да ћу ја посетити Израел и отворити канцеларију, а то је једна од тачака у Вашингтонском споразуму", навела је Брнабић и додала да се ради и на свим осталим тачкама из споразума.

Kаже да је и у сталном контакту са специјалним изаслаником Доналда Трампа за дијалог између Београда и Приштине Ричардом Гренелом и изразила наду да ће он поново посетити Србију или и даље као изасланик или можда приватно.

Канцеларија ДФЦ-а у згради Амбасаде САД

На питање новинара шта је са пројектима ДФЦ-а након отварања њихове "виртуелне" канцеларије у Београду, Брнабић је реаговала да ДФЦ у нашој престоници нема виртуелну канцеларију, већ да та канцеларија постоји у згради Амбасаде САД и да има запослене.

"Kанцеларија ДФЦ-а могла би да буде виртуелна, једино ако је и сама Амбасада САД виртуелна", рекла је Брнабић.

Додаје да је њен тим у сталном контакту са председником те канцеларије Џоном Јовановићем и његовим тимом и да се ради на реализацији договорених пројеката и помоћи Србији.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво