Читај ми!

До почетног капитала на алтернативни начин – дигитална платформа привлачи улагаче из целог света

Банкарска академија, Удружење банака и Комерцијална банка организовали су хакатон на тему краудфандинг платформе "И новац и ја". Поента самог такмичења је како направити платформу која ће представљати медијатора између пројектаната са једне стране и инвеститора са друге стране.

Чланови победничког тима Стефан Делић и Милош Рајковић су, гостујући у Јутарњем програму, навели да су покушали да направе дигиталну платформу која ће бити иновативна.

Кључ је добра идеја, а креатори користе снагу заједнице и почетни капитал обезбеђују онлајн кампањама које привлаче улагаче из целог света. Такво алтернативно финансирање отвара радна места, запошљава младе, шири нову технологију и афирмише економију која ради за људе.

Поред Стефана и Милоша тим су чинили и Хиден Леаф, Филип Радосављевић и Даниел Фазлијевић.

Прва фаза такмичења је била онлајн и 17 тимова је правило своје презентације, разарђивало бизнис идеју у року од 10 минута. Након што је жири одабрао ужи број тимова и другој фази од 48 сати су разрађивали идеје.

Оцењивали су их припадници ИТ сектора из Банкарске академије, Удружења банака и Комерцијалне банке и врсни стручњаци из области финансија.

Чланови победничког тима су и чланови краудфандинг инкубатора.

"Од организатора такмичења требали би да добијемо подршку пласирања саме платформе на тржиште односно даљу разраду и стварање конкретног концептуалног решења које је у потпуности функционално", каже Стефан Делић.

Апелује на све људе да покушају да стекну нова знања која се тичу финансирања, истраже саме платформе које су доступне. 

"Сви људи који су заинтересовани да покрену неки бизнис нека избаце идеју на краудфандинг платформу, сигурно је да ће ако је идеја добра добити средства да покрену бизнис", порука је победничког тима.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво