Читај ми!

Отворена "Галерија Београд", највећи тржни центар у региону

Тржни центар "Галерија Београд" отворен је јутрос у комплексу Београда на води, а свечаној церемонији присуствовао је председник Србије Александар Вучић. Београд је био седиште СФРЈ, данас Београд постаје главни град региона, ширег и већег од бивше Југославије, рекао је Вучић.

Александар Вучић је током обиласка изразио задовољство изгледом "Галерије" и истакао да је дизајнерски изванредно направљена.

"Сада почиње да се пуни шопинг мол. Очекујемо у марту и априлу да ће се највише попунити, када будемо имали вакцину", рекао је Вучић.

Домаћини су га упознали са подацима да је "Галерија Београд" убедљиво највећи тржни центар у региону пошто има 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.

Председник Србије је, након разговора са извођачима, рекао да је на градилишту Београда на води ангажовано 2.850 радника, само на Кули 300 радника, као и да има доста страних радника.

Дочекали смо, примећује, да и странци раде код нас, а не само да наши људи иду у иностранство. 

Изградњом Београда на води успели смо да остваримо велики сан, нешто најлепше у Југоисточној Европи, и поред свих напада и критика, поручио је Вучић.

"Имали смо снове, визију, да из ове мочварне жабокречине, са много уџерица и распалих барака, укотвљених старих баржи, цео крај који је више личио на огромни смећарник, претводимо у нешто најлепше у Југоисточној Европи", рекао је Вучић на отварању Центра.

У том центру ће, каже, када сви локали буду пуни, радити око 5.000 људи, који ће ту остварити своју егзистенцију, док је на изградњи радило око 1.600 радника.

Такође, цео пројекат ће доприносити БДП-у земље са 0,3 одсто, што значи да ће имати значајан утицај на нашу економију.

Вучић је подсетио да је било много противљења пројекту Београд на води.

"Трпели смо нападе са свих страна, од тога да смо успели да изградимо само једну кафану, до тога да данас углавном ћуте када виде шта смо урадили", приметио је председник.

А, урађена је, каже, најлепша променада у Европи, са највише зеленила и излазом на реку, неколико прелепих зграда, булевара, који као да нису прављени у нашој земљи, региону.

"Данас Београд постаје главни град региона" 

"Београд је био седиште СФРЈ, данас Београд постаје главни град региона, ширег и већег од бивше Југославије", рекао је Вучић.

Осврнуо се и на величину тржног центра, који се простире на 300.000 квадрата, уз коментар да он специјалним аутомобилом, који постоји у центру, није успео да обиђе ни 50 одсто.

"Драго ми је да смо успели да издржимо све нападе и ружне речи и све покуде због покушаја да остваримо снове. Знам колико смо успели када видим да они који су нас критиковали праве селфије на променади", рекао је Вучић.

Он је захвалио и партнерима, компанији "Игл Хилс" и Мухамеду Ал Абару, на уложеном труду и енергији, јер је у дизајнерском смислу изграђен један од најнапреднијих и најбољих шопинг центара у Европи.

"Велики број закупаца, чекамо и долазак бренда Луј Витон"

Србија је отварањем "Галерије Београд", у оквиру Београда на води, добила најбољи и налепши шопинг мол у Југоисточној Европи, изјавио је председник Вучић истичући да је већ присутан велики број закупаца.

Каже да ће лично председник компаније "Игл Хилс" Мохамед Алабар преговарати за долазак бренда Луј Витон у Галерију Београд и да би долазак тог бренда пуно значио за привлачење гостију из региона.

"Видео сам да већ има пуно познатих брендова", рекао је Вучић додајући да се изненадио током обиласка када је видео неке брендове које је раније могао да види само у Бечу, на пример.

Шопинг мол је место које расте, додао је он и изразио очекивање да ће "Галерија Београд" бити потпуно попуњена у наредих шест месеци.

Каже да је то сада мало одложено због ситауције са ковидом, али да ћемо успети све то да решимо.

"Ово ће бити додатни мотив за госте из региона да посете Београд", додао је председник Вучић. 

Алабар: Отварање "Галерије" је остварење сна

Председник компаније "Игл Хилс" Мухамед Алабар изјавио је да је отварање објекта "Галерија", у оквиру пројекта Београд на води, више од посла и да је то остварање сна српских званичника који су у њега веровали.

Алабар је на отварању "Галерије" захвалио српским званичницима на поверењу које су указали његовој компанији да учествује у изградњи таквог пројекта и истакао да је Србија невероватна земља у којој ради са задовољством.

"Честитам свима на брзини и истрајности да ово успе. Најлепша ствар на свету је када сте у стању да имате сан, визију или план, али још лепша је када имате довољно храбрости да то остварите до краја", рекао је Алабар.

Истакао је да, када то каже, пре свега мисли на председника Александра Вучића и додао да је он човек који не жели само да сања, већ жели и да види како то изгледа у стварности.

Алабар је поручио председнику и да његова страст за економским напретком Србије долази до сваког грађанина, те подсетио да је у нашој земљи одувек велико питање било отварање радних места и економски развој, а да је сада економски напредак видљив.

Захвалио је свима који су били укључени у изградњу "Галерије" - извођачима, инжењерима, локалним архитектама и свима осталима који су са компанијом "Игл Хилс" одрадили посао до краја. 

Обједињени концепт шопинга, забаве и гастрономије 

"Галерија Београд" биће највећи шопинг мол, забавна и гастрономска дестинација у региону.

Реч је о тржном центру на самој обали Саве са 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.

У оквиру објекта биће око 300 локала, 50 ресторана и биоскоп са више од 1.700 места.

Инспирисана духом и улицама Београда, "Галерија Београд" је и својеврсни архитектонски подухват који овом делу града даје потпуно нови сјај.

Стакло и камен преовлађују у екстеријеру и савршен су додатак обали Саве, на коју се пружа импресиван поглед из ресторана и кафића.

Улице и тргови подељени су у целине које осликавају пулс града, а захваљујући фасадама и подовима од природних материјала и плафону од провидних панела, шетња кроз унутрашњост посетиоцима даје утисак да су напољу.

Програм лојалности "Мој Београд" 

Галерија Београд доноси још једну иновацију, програм лојалности "Мој Београд", чији чланови постају сви који преузму апликацију Галерије Белграде.

Скенирањем рачуна направљеног приликом куповине у том тржном центру, чланови сакупљају бодове које могу користити за наредне куповине.

Први који ће имати прилику да купују на тај начин су добитници наградне игре "Шопингуј као милионер".

Најсрећнији добитник освојио је два милиона динара, другопласирани 200.000, а петоро трећепласираних по 20.000 динара.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво