Читај ми!

Влада Србије усвојила предлог о минималцу од 32.126 динара

Влада Србије усвојила је предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да минимална цена рада за 2021. годину буде 32.126 динара.

После јучерашње редовне седнице Социјално-економског савета одлучено је да ће минимална цена рада за наредну годину бити већа за 6,6 одсто, што значи да је минималац у односу на прошлу годину увећан за 2.000 динара.

Влада Србије усвојила је данас на предлог ресорног Министарства, одлуку о висини минималне цене рада за наредну годину годину, којом је утврђена висина од 183,93 динара (нето) по радном часу, што износи 32.126 динара.

Висина минималне цене рада за тај период одређена је на основу анализе параметара коју је извршило Министарство финансија.

Влада истиче да је та одлука донета како би се задржала радна места и очувале привредне активности у условима епидемије ковида 19. 

"И у време пандемије Влада Србије успела је да повећа минималац, а то је резултат одговорне политике председника Александра Вучића коју смо сви следили", рекао је министар рад за борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Такође, оценио је да се показало да је Србија у току пандемије спровела одговарајуће мере, чиме је, како је истакао, сачувала економску и привредну стабилност.

Ђорђевић је нагласио да се неће одустати од циља да до 2025. године плата буде 900 евра, а пензија 440 евра.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво