Нови мост на Сави биће завршен крајем 2022.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и Мурат Туркоглу, директор азербејџанске компаније "Азвирт“, обишли су радове на изградњи моста на Сави у оквиру пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

Зорана Михајловић је навела да велики инфраструктурни пројекти много значе за привредни опоравак земље.

"Што се тиче овог пројекта, поносна сам што ће овај део Србије добити једну важну саобраћајницу - најбржу везу са БиХ и Републиком Српском, али и Новим Садом. Важно је да се повезујемо са регионом, али једнако је важно и да делови Србије буду повезани добром инфраструктуром", рекла је министарка.

Како каже, вредност ове инвестиције је близу пола милијарде евра.

"Мост ће уз сву подршку и изазове бити завршен крајем 2022.", додала је Михајловићева.

Министарка је истакла да ових дана иде по свим градилиштима јер хоће да подржи грађевинаре, који упркос епидемији која није једноставна ни у Србији ни у свету раде где год је то могуће.

"Наша градилишта нису затворена, није једноставно радити, али придржавају се сви максимално свих мера опреза и безбедности. Моја порука свима њима је 'хвала вам што радите, а друго, имате пуну подршку јер ми морамо да радимо'".

Додала је да у време пандемије, морамо да учинимо све да наша економија ради.

"То је, уз здравствени, најјачи изазов за све нас", рекла је министарка грађевинарства.

Туркоглу: Привилегија градити у Србији

Мурат Туркоглу, директор азербејџанске компаније "Азвирт", која изводи радове на овој деоници, рекао је да је привилегија градити у Србији и радити са истакнутим стручњацима и професионалцима из области грађевине и инжењерства и да је инфраструктура основ економског просперитета једне земље.

"Радови на изградњи овог моста још један су показатељ у развоју транспортне инфраструктуре у Србији. Мостови су и иначе најснажнији симболи у људском друштву - симбол спајања, сарадње и хармоније", истакао је Туркоглу.

Директор азербејџанске компаније изразио је захвалност владама Србије и Азербејџана на посвећености стратешком партнерству и сарадњи у многим секторима, укључујући инфраструктуру.

"Заједнички ћемо искористити све капацитете и нећемо се штедети док успешно не реализујемо и овај пројекат, поштујући све светске стандарде и иновативну механизацију", рекао је Туркоглу.

Караџић: Задовољавајући интензитет радова

Никола Караџић, шеф пројекта из "Коридора Србије", изјавио је да се тренутно изводе радови на Мачванској страни, на прилазној конструкцији.

"Изводе се радови на изградњи шипова и припрема за њихово постављање у реци Сави. Овај мост повезује две деонице - ауто-пут од Руме до Шапца и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице и дужине је 1,3 километара. Радови се одвијају задовољавајућим интензитетом", рекао је Караџић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво