Крагујевац би следеће године требало да добије Палату правде

Премијерка Ана Бнабић посетила је у Крагујевцу локацију на којој се гради Палата правде, радове на улици Лепенички булевар и тржницу која ће бити реконструисана до краја године.

Изградња нове зграде правосудних органа гради се на парцели од два хектара коју је обезбедио град Крагујевац. Вредност радова износи близу три милијарде динара које су издвојене из буџета Републике Србије.

На површини од око 25.000 квадрата биће смештено 24 суднице и 74 кабинета у којима ће радити 800 запослених.

"Ова зграда ће служити да унапредимо владавину права у Србији, да имамо већу ефикасност, више суђења, да и грађани и привреда раније добију правду", рекла је Ана Брнабић. 

Лепенички булевар је највећа и најоштећенија улица у граду а тренутно се изводе радови на траси од два километара и 300 метара, рок за завршетак радова је 45 дана. А реконструкција пијаце једна је од најскупљих инвестиција у Крагујевцу и коштаће 293 милиона динара.

"Подземна гаража, освежава се зграда, граде се млечни павиљони са настрешницом који ће покрити цео блок", рекао је Радомир Нилолић, градоначелник Крагујевца.

Крагујевачка Палата правде је највећа правосудна зграда у Републици Србији, после Палате правде у Београду, финансирана је из републичког буџета са 25 милиона евра, а по речима премијерке Ане Брнабић биће изграђена у септембру 2021.  што је пре очекиваног рока.

Ауто-пут Крагујевац-Баточина, Дата центар, Јавна гаража, све су то пројекти који ће бити реализовани ове године у септембру, рекла је премијерка.

Конкретни резултати свих пројеката које су до сада реализовали Крагујевчани ће моћи да осете крајем 2020, а посебно 2021. године, рекла је Брнабићева.

Центар изврсности у Крагујевцу, у оквиру којег би требало да се налазе Центар за истраживање на матичним ћелијама и Банка за матичне ћелије, паузиран је јер су како каже раскинули уговор и мењају сада извођаче радова.

До краја године имају у плану и да заврше прве две зграде за припаднике службе безбедности и тада планирају да предају кључеве од стана.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво