Чича се преселио у Ваљевску пивару

"Јагодинско пиво", бренд стар 168 година, сачуваће Ваљевска пивара. Њени власници купили су и Јагодинску пивару, па у Ваљеву сада праве пива на традиционалан српски начин.

Насмејани чича са етикете, у некадашњој престоници српског пиварства, обележио је једно време Јагодинаца.

Јагодинци кажу да некада нису ни знали за друго пиво осим "јагодинског", али да је то бренд који су препустили и који је лагано отишао.

Чича се преселио у Ваљевску пивару. Њени власници купили су и пивару у Јагодини. Комплетну линију за отакање пива, која је већ била угашена, преместили су у град на Колубари.

Малиша Милошевић, стручни консултант, каже да Ваљевска пивара производи и пуни "јагодинско пиво" по оригиналној технологији и рецептури.

"Захваљујући Ваљевској пивари сачуван је бренд од 168 година производње јагодинског пива", истиче Милошевић.

И Ваљевци се држе традиције српског пиварства већ 160 година. За своја пива, поред четири врсте хмеља, користе изворску воду, домаћи слад и квасац који обнављају више од три деценије.

Ивана Николић, технолог из сектора контроле квалитета, наводи да су сва три производа Ваљевске пиваре добијена у традиционалном поступку врења, уз примену савремене технологије. "Дакле, ради се о хладном врењу, о дуготрајном хладном одлежавању", додаје Николићева.

Ваљевска пивара, која запошљава 200 радника, пример је успешне приватизације.

Лане су повећали производњу и продају, а ове године имају освојена нова тржишта. Удвостручили су производне капацитете па сада пуне 50.000 боца у једном сату.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво