Данас исплата увећаних плата здравственим радницима

Здравственим радницима данас ће бити исплаћена априлска зарада увећана за 10 одсто, а у четвртак, 7. маја, следи исплата минималне зараде за запослене у оквиру економских мера Владе Србије подршке привреди. Реч је трајном увећању зараде, најавио је министар финансија Синиша Мали.

Према речима министра финансија реч је о људима који су дали све од себе током пандемије коронавируса.

"У Инфективној клиници медицинска сестра сада ће имати плату 54.166 динара, што је увећање од 76 одсто у односу на март 2011. године, када је зарада је била 30.700 динара. Лекар инфектолог ће имати 105.896 динара плату, а имао је само 64.000 динара те 2011. године, што је повећање од 65 одсто", наводи се у саопштењу министарства.

Више од 1,1 милиона запослених добиће од државе Србије три минималца у укупној вредности од 750 евра, а исплата ће почети 7. и 8. маја, рекао је у понедељак на РТС министар финансија.

За три минималца које исплаћује држава као подршку економије, пријавило се 237.000 послодаваца, рекао је Мали.

Министар је додао да се у Србији за два месеца за исплату накнаде за незапосленост преко Националне службе за запошљавање пријавило 6.047 грађана који су остали без посла.

Пријава за 100 евра сваком грађану почиње 15. маја и трајаће до 5. јуна, рекао је министар и додао да ће потпуно бити испуњено дато обећање.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво