Апликацијом Drive.Go плаћа се гориво на НИС и Гаспром пумпама

Drive.Go мобилна апликација која пружа могућност плаћања горива на точионом месту, без уласка у продајни објекат, први пут у Србији доступна је потрошачима за коришћење на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама, саопштено је из НИС-а.

Потребно је да потрошач на свом телефону инсталира Drive.Go мобилну апликацију са Google Play и Apple Store-a и приликом регистрације унесе банкарску картицу којом ће обављати плаћање. 

На бензинској станици, пре самог точења горива, потребно је да покрене Drive.Go апликацију, скенира QR код који се налази на самом точионом месту и може да крене са точењем горива. Након што наточи гориво, потрошач обавља плаћање рачуна кликом на дугме Плати у мобилној апликацији. Тиме је брзо и једноставно процес куповине и плаћања завршен. 

Плаћање путем Drive.Go мобилне апликације тренутно је доступно на 25 NIS Petrol и GAZPROM бензинских станица.

"НИС ће у наредном периоду наставити са унапређењем функционалности мобилне апликације, као и са ширењем мреже бензинских станица на којима ће бити омогућен овакав механизам плаћања", наводи се у саопштењу. 

У оквиру овог дигиталног пројекта компаније НИС примењене су "најсавременије технологије, које су разрађене у складу са најбољим примерима из светске праксе, како поузданости, тако и безбедности плаћања". 

Корисници "Са нама на путу" програма лојалности такође ће моћи да уживају у предностима нове апликације НИС-а јер им је уз Drive.Go омогућено сакупљање бонус поена приликом сваке куповине на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама, a потребно је само да у апликацији региструју своју "Са нама на путу" картицу.

"Дигитализација и унапређење потрошачког искуства један су од наших приоритета. Увођењем мобилне апликације Drive.Go, која купцима омогућава брзо, ефикасно и безбедно плаћање, без одласка на касу, НИС показује да остаје доследан примени иновација у свом пословању. Истовремено, ово је додатна мера, која има за циљ да у тренутним околностима допринесе заштити и очувању здравља, како запослених тако и потрошача", изјавио је Алексеј Черников, директор Блока Промет компаније НИС.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво