"Србија добра инвестициона дестинација"

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се поподне у Берлину са представницима Удружења породичних предузетника које окупља око 450 компанија у породичном власништву.

Поред малих и средњих предузећа, чланови удружења су и велике компаније, а међу њима и "Лидл", "Рошман", "Бош", "Фалке", "Габор", "Алди", "Стихл"...

Брнабићева је са представницима удружења разговарала о могућностима нових инвестиција, а они оценили да је Србија добра инвестициона дестинација. 

После тога, председница владе се састала са руководством и представницима БИТКОМ-а, дигиталне асоцијације која представља више од 2.600 компанија дигиталне економије.

Реч је о асоцијацији која ради у свим областима дигитализације и њене примене и партнер је немачкој влади у питањима дигиталне трансформације.

Брнабићева је током сусрета представила приоритете Србије у дигитализацији, пре свега у образовању и е-Управи и истакла да јој је циљ економија заснована на знању и иновацијама.

Подсетила је и да је потписан Меморандум о разумевању између Србије и Светског економског форума о формирању регионалног центра за четврту индустријску револуцију у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво