Замена говедине за кукуруз, мера за растерећење произвођача

Влада Србије донела је одлуку о интервентном откупу пшенице и говеђег меса. За килограм меркантилне пшенице произвођачи ће моћи да добију 1,8 килограма семенске.

На иницијативу неколико удружења произвођача донета је одлука и о интервентној замени говедине за кукуруз да би се, како је објаснио министар пољопривреде, одглавили сви процеси на тржишту који су настали због померања тренутка извоза, највише према Турској.

"Али и та је ствар сад кренула. Желимо у што краћем временском периоду да потпуно ослободимо пољопривредне произвођаче трошкова који су им настали по основу ове врсте производње и мислим да ћемо већ у следећој недељи имати позив и то креће", рекао је Бранислав Недимовић.

Навео је да се размена ради по паритету 2,2 евра по килограму живе ваге говедине за кукуруз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво