Михајловић: Додатних 2,6 милијарди за путеве у Топличком крају

Поред редовног одржавања, у путну инфраструктуру Топличког краја биће уложено додатних 2,6 милијарди динара, најавила је у Белој Паланци потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је у кампу "Коридора Србије" у Белој Паланци, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, одржала састанак са начелником Топличког округа и председницима општина из овог краја.

Са њима је разговарала о инфраструктурним пројектима важним за Прокупље, Блаце, Житорађу и Куршумлију, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.

Михајловићева је истакла да је и данас са председницима општина и начелником округа разговарала о приоритетима када су пројекти у инфраструктури у питању, те да су заједнички договорили шта ће се реализовати у овој и наредној години.

"Поред редовног одржавања путне мреже, што је обавеза 'Путева Србије', у путну инфраструктуру Топличког краја уложићемо додатних 2,6 милијарди динара. Сви путеви у Србији морају имати асфалт", рекла је министарка.

Удовичић: Настављамо да улажемо у спортску инфраструктуру

Вања Удовичић је истакао да и данашњи састанак показује да су за Владу све локалне самоуправе подједнако важне и да су ту да разумеју проблеме општина и помогну у решавању.

"Нисмо први пут на југу Србије, настављамо да улажемо у спортску инфраструктуру. Завршићемо поједине спортске објекте чија градња је започела двехиљадитих и реконструисаћемо постојеће.", рекао је Удовичић, захваливши се уједно Михајловићевој на жељи да развија женски спорт.

Начелник Топличког округа Милан Аранђеловић рекао је да је на данашњем састанку било речи о пројектима из ресора оба министарства и додао да су препознати проблеми ових општина и дате гаранције за помоћ у њиховом решавању.

Александар Симоновић, градоначелник Прокупља је навео да је данашњи састанак још један доказ да Влада брине о југу Србије и додао да ће у овом граду бити реконструисано неколико путева - од Прокупља до Житног Потока, Рибарске бање и Блаца, као и изградња трим стазе на брду Хисар.

Милан Ћурчић, председник општине Блаце, изјавио је да је одржан конструктиван састанак са два министра и да су добили чврсте гаранције да ће у сарадњи са општинама решавати проблеме од важности за квалитетан живот грађана ових самоуправа.

Председник општине Житорађа Иван Станојевић је навео да је данас договорено да се већина горућих проблема решава у овој години, те да ће захваљујући Министарству омладине и спорта 120 милиона динара бити уложено у купалишни комплекс у овој општини.

Небојша Јовић, заменик председника општине Куршумлија је истакао да је договорена реконструкција неколико путева, пре свега Рударе-Пролом бања, Куршумлија-Мердаре и две локалне улице у овој општини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво