Џем из Србије за захтевно западно тржиште

У блачком селу Гргуру почела је да ради фабрика за топлу прераду воћа, капацитета 10 хиљада тона. Реч је о органским производима који се извозе на веома захтевно западно тржиште, рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић и додао да Влада Републике Србије даје 50 одсто подршке за прерађивачку индустрију.

"Са овом фабриком је заокружен читав циклус, имамо џем као финални производ, који је најфинији, најбољи финални производ", изјавио је министар Недимовић.

Погон је у склопу компаније "Миди органик" и запослиће још 30 радника. Истакао је и да су овакви погони рецепт како треба да буде заснована производња у Србији.

Са тиме се слажу и челници компаније, али и да то утиче на задржавање становништва у селу.

"Ово је инвестиција која ће донети добро. Због већег запошљавања већег и већег дохотка, јер само ако имамо веће приходе, онда ће се и људи одавде мање исељавати", рекао је власник "Миди органика" у Доњем Гргуру Живорад Јанићијевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво