ЕБРД: Србија економски лидер региона

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем.

Сума Чакрабарти је Александру Вучићу честитао на успешно спроведеним економским реформама у Србији, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник ЕБРД-а је рекао да је Србија економски лидер региона. Истакао је да је стабилна економска ситуација основни покретач нових инвестиција у Србији, што потврђује износ од 3,5 милијарди евра током 2018. године.

Намера ЕБРД-а је да свој портфолио у Србији подигне на милијарду евра.

Председник Вучић сагласио се да је ова година шанса за привлачење нових улагања у Србију и рекао да очекује већу помоћ ЕБРД-а за привлачење инвестиција у приватни сектор, са посебним акцентом на мала и средња предузећа.

Председник ЕБРД-а Чакрабарти је замолио председника Вучића да подржи покретање регионалне сарадње на пољу заштите конкуренције, што је он и прихватио.

Предложено је да се оснује Форум тела за заштиту конкуренције земаља Западног Балкана са седиштем у Београду.

На састанку се говорило о досадашњим инвестицијама ЕБРД-а у Србији, о инфраструктурним и енергетским пројектима. Саговорници су потврдили значај реализације пројекта "Винча – постројење за прераду отпада".

Председник Вучић потврдио је учешће на предстојећем састанку лидера Западног Балкана на годишењем скупу ЕБРД-а у Сарајеву у мају, наводи се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво