"Тигар" – чизме за финску војску

Пиротски "Тигар", оптерећен великим дуговима, последњих година борио се за опстанак. Већински власник компаније сада је држава, а нови уговори, склопљени за скандинавско тржиште, враћају "Тигар" на прво место по производњи гумене обуће у Европи.

Финска армија носиће специјалне чизме које производе Пироћанци. Компанија "Тигар" склопила је уговор о производњи 15.000 пари чизама, чија израда је веома захтевна.

"Осим свих оних основних елемената заштите, захтева и посебне карактеристике и перформансе, као што су отпорност на високе температуре, на екстремно ниске температуре, отпорност на озон, на разне хемијске агенсе", каже помоћница генералног директора Данијела Алексов.

Много посла, рад у три смене, вратио је оптимизам радницима. Ненад Ранчић каже да је плата редовна, да може и боље, али да су задовољни.

Клаудија Танчић очекује да ће бити боље и да ће се још више људи запошљавати.

"Очекујем да и мој син остане у фирми, да буде задовољан, као што сам и ја задовољна", каже она.

Држава је помогла да "Тигар" преброди највећу кризу од свог оснивања 1935. године. Са три милиона пари годишње, највећа су фабрика гумене обуће у Европи.

"Пре свега имамо прилику да бирамо профитабилније послове, што нам отвара могућност да функционишемо у три смене, али са већим профитом. Такође, имамо стратешки положај да смо у Европи број један и препознатљиви по квалитету и ручној изради обуће", наводи генерални директор "Тигра" Владимир Илић.

У "Тигру" тренутно ради 1.200 радника, а нови извозни послови отворили су конкурс за пријем нових радника.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво