"Тигар" – чизме за финску војску

Пиротски "Тигар", оптерећен великим дуговима, последњих година борио се за опстанак. Већински власник компаније сада је држава, а нови уговори, склопљени за скандинавско тржиште, враћају "Тигар" на прво место по производњи гумене обуће у Европи.

Финска армија носиће специјалне чизме које производе Пироћанци. Компанија "Тигар" склопила је уговор о производњи 15.000 пари чизама, чија израда је веома захтевна.

"Осим свих оних основних елемената заштите, захтева и посебне карактеристике и перформансе, као што су отпорност на високе температуре, на екстремно ниске температуре, отпорност на озон, на разне хемијске агенсе", каже помоћница генералног директора Данијела Алексов.

Много посла, рад у три смене, вратио је оптимизам радницима. Ненад Ранчић каже да је плата редовна, да може и боље, али да су задовољни.

Клаудија Танчић очекује да ће бити боље и да ће се још више људи запошљавати.

"Очекујем да и мој син остане у фирми, да буде задовољан, као што сам и ја задовољна", каже она.

Држава је помогла да "Тигар" преброди највећу кризу од свог оснивања 1935. године. Са три милиона пари годишње, највећа су фабрика гумене обуће у Европи.

"Пре свега имамо прилику да бирамо профитабилније послове, што нам отвара могућност да функционишемо у три смене, али са већим профитом. Такође, имамо стратешки положај да смо у Европи број један и препознатљиви по квалитету и ручној изради обуће", наводи генерални директор "Тигра" Владимир Илић.

У "Тигру" тренутно ради 1.200 радника, а нови извозни послови отворили су конкурс за пријем нових радника.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. јул 2018, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

Farsa

Klasična medijska-politička farsa.

(среда, 18. јул 2018, 18:34) - anonymous [нерегистровани]

Nada!

Dobre vesti, znam da im i dalje nije lako. Sada će im valjda krenuti. Fabrika obuće im je zaista svetska!

(среда, 18. јул 2018, 15:10) - Prosperitet! [нерегистровани]

Piroćanke,gumene čizme,

to je najtraženije u Srbiji!

(среда, 18. јул 2018, 15:02) - anonymous [нерегистровани]

Opravdajte poverenje

Lepa vest, samo napred.

(среда, 18. јул 2018, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

hmmm

biramo najprofitabilnije.......pa zasto ne otvorite jos jednu halu pa proizvodite jos vise sa jos vise radnika ...ne treba stajati i odmarati se na postignutom...