"Бизнис партнер 2018" добило 40 компанија из Србије и регионa

Регионалну награду "Бизнис партнер 2018" добило је 40 компанија из Србије и региона. На свечаној церемонији додела награда присуствовали су представници компанија, државне управе, дипломатског кора, а пристне госте је испред Министарства државне управе и локалне самоуправе поздравио државни секретар Зоран Касановић.

Касановић је рекао да су компаније, добитници награда, представници пословног света који имају високе професионалне и етичке норме и сјајне пословне резултате.

"Чинимо све да створимо повољан пословни амбијент, од подстицања инвестиција било домаћих или страних, преко подршке малим и средњим предузећима и предузетницима до подршке општинама и градовима да створе инфраструктурне услове и пруже подстицајне мере за развој бизниса", поручио је Касановић.

Награде Регионални Бизнис Партнер 2018. добиле су компаније: "Gebruder Weiss" из Аустрије, "Подравка" из Хрватске, "АД Монтенегро" из Црне Горе, "ГС-Творница машина Травник" из Босне и Херцеговине, "Канет Агро" из Македоније, Творница обуће БЕМА из Републике Српске, "Тонели" из Словеније и "Егрокор Фестекипар" из Мађарске.

Председник комисије за доделу награда професор Факултета техничких наука из Новог Сада Илија Ћосић, рекао је уочи доделе признања да је специфичност ове награде јер управо компаније бирају најбоље партнере и оцењују рад својих колега.

"У анкети је учествовало 3.000 предузецах из Србије и региона и на крају је изабрано 40 најбољих компанија", рекао је Ћосић.

Специјалне награде припале су Компанији "Телеком Србија" који је овогодишњи лауреат "Бизнис Партнер Плус" за исказан највиши степен друштвене одговорности и бриге о локалној заједници.

Зоран Милошевић из "Телекома" поручио је захваљујући се на признању да су сталне инвестиције и иновације предуслов за добре резултате које је та компанија остварила.

На свечаности је уручена и награда "Бизнис личност југоисточне Европе" за 2018. годину која је припала Томе Главчеву, председнику компаније "НОЕЛ Експорт импорт" из Македоније.

Награда  за изврсност, етичност и одговорност 

Међу добитницима су и Немачко-српска привредна комора (АХК Србија) у категорији "Бизнис Партнер Екстра" за 2018. годину за посебан допринос унапређењу пословне климе и регионалним интеграцијама кроз јачање економске сарадње између Србије и Немачке.

Обраћајући се присутним званицама, организатор манифестације и директор компаније "Mass Media International" Миливоје Радовановић, рекао је да се награда додељује већ традиционално 24 године под слоганом "У бизнису као и у животу најважнији је партнер".

Радовановић је рекао да се награда додељује за изврсност, етичност и одговорност у свим аспектима пословања компанија.

Посебна награда "Бизнис Партнер Специјал" додељена је Казалишту "Ulyšes " из Хрватске за изразит допринос у области културе и уметничког стваралаштва, а Висока школа за комуникацијски менаџмент "Edward Bernays" " из Загреба добила је признање "ЕДУ Бизнис Парнер 2018" за допринос у едукацији и усавршавању знања и вештина менаџера.

Град Суботица добио је такође награду "Специјал" за најбољу локалну самоуправу, као и компанија "Лука Бар" из Црне Горе за изузетан допринос економском развоју југоисточне Европе.

Лауреати "Бизнис Партнер 2018" су и најбоље компаније из различитих области које су регистроване у Србији: "Дунав осигурање", "Цептер Интернационал", "ГП Планум Београд", "Институт за ратарство и повртарство" из Новог Сада, "Прокредит Банк", "Електромонтажа", "ППТ Наменска" из Трстеника.

Награду су такође добиле и Висока школа модерног бизниса Београд, предузеће "Метеор Београд", "Еко Степ Пелет" из Петровца на Млави, ИТГ комуникације, затим "Алурол Баточина", затим из Пожеге предузеће "Потенс перфорација", београдска фирма "Салвео" и "Медиус" из Старе Пазове. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво