Фајненшел тајмс: Ниш град будућности

Ниш је на листи европских градова и региона будућности магазина "Фајненшел тајмс" за ову и наредну годину. На основу услова пословања, рангирано је готово 500 градова и 150 региона. На првој позицији малих европских градова је мађарски Дебрецин, Ниш је на седмом, а као регион на трећем месту за 2018/2019. годину.

На листу британског магазина, Ниш је пласирао 430 милиона евра директних страних инвестиција у последњих неколико година.

"Оно што се налази у таквом гласилу заиста има утицаја на бизнисмене у доношењу одлука. Многи свој радни дан почињу читањем листа Фајненшел тајмс", наводи професор Економског факултета у Нишу Бобан Стојановић.

Пре септембарског позива из редакције магазина, Ниш је два пута покушао да уђе на листу Фајненшел тајмса, кажу у Канцеларији за локални економски развој.

"Практично, ми смо добили признање за начин на који Град Ниш ради и сарађује са инвеститорима", истиче Милан Ранђеловић из Канцеларије за локални економски развој.

"Конкретан резултат политике коју спроводи локална власт, уз помоћ Републике, јесте изградња четири нове фабрике само у овом тренутку, изградња научнотехнолошког парка", указује Михајло Здравковић, градски већник задужен за привреду.

Ниш има мање од 30.000 незапослених и у припреми су радна места за још 8.000 људи – у две нове фабрике које се граде "Ими" и "Цумтобел", али и у "Астеру", "Џонсон електрику" и "Леонију".

"У нашем погону у Нишу тренутно је запослено више од хиљаду радника, а до краја 2019. године биће их 2.200. Веома сам задовољан радом свих радника у Србији", напомиње директор компаније "Леони" Клеменс Сакс.

Фајненшел тајмс је оценио Ниш и околину регионом будућности, а млади из Ниша надају се да ће бити боље и да град има перспективу.

У ФДИ магазину се, поред Ниша, на појединим листама налазе и Београд, Шабац, Зрењанин, Војводина као регион.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво