Николић са председником кинеске Привредне коморе

Србија је веома битна држава на политичком плану "Појас и пут", каже председник кинеске Међународне привредне коморе за приватни сектор Сун Јањун. Имамо све услове да производимо робу за сва тржишта, чак и за Кину, истиче Томислав Николић.

Председник кинеске Међународне привредне коморе за приватни сектор Сун Јањун изјавио је да ће та Комора у Београду организовати Форум на коме ће више од 500 привредника из Кине моћи да се упозна са потенцијалима за сарадњу са Србијом посебно у области туризма и грађевине.

"Србија је веома битна држава на политичком плану 'Појас и пут'", рекао је Сун Јањун током разговора са председником Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томиславом Николићем који је поздравио иницијативу кинеске коморе да се повеже са српским компанијама.

Сун Јањун је подсетио да је Међународна привредна комора за приватни сектор прва приватна привредна комора основана у Кини, да има више од 500 чланова, средњих и великих приватних предузећа – попут компанија за онлајн трговину "Алибаба" и фабрике аутомобила "Џили".

"У циљу стицања увида у све могућности сарадње у Београду организујемо форум на коме ће учествовати 500 привредника из Кине, које ћете моћи да упознате са свим потенцијалима Србије", рекао је Сун Јањун.

Председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић поздравио је иницијативу кинеске Међународне привредне коморе за приватни сектор да се повеже са српским компанијама са циљем реализације заједничких пројеката, у интересу и српских и кинеских грађана.

"Србија има све услове да се у њој производи роба за сва тржишта, чак и за Кину", рекао је Николић на састанку са представницима кинеске Међународне привредне коморе за приватни сектор, које је предводио председник Међународне привредне приватне коморе Сун Јањун.

Према речима председника, могућности кинеских грађевинских компанија у Србији су огромне.

"Имамо путеве које треба изградити, за нас је посебно значајна изградња пруге Београд–Будимпешта, али разматрамо и могућност модернизације и обнове других пруга, посебно пруге Београд–Сарајево", додао је Николић.

Николић је подсетио да су могућности сарадње Србије и Кине велике, од улагања у инфраструктуру, саобраћај, енергетику, туризам, производњу хране.

Председник је додао да Србија подстиче инвеститоре и потпуно је отворена за сарадњу.

Према Николићевим речима, Србија у туристичкој понуди има и бањски и здравствени туризам, који су велика шанса за опоравак и лечење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво