Објављен конкурс за директоре три јавна предузећа

Влада Србије је објавила јавне конкурсе за избор директора јавних предузећа "Електропривреда Србије", "Србијашуме" и Предузећа за подземну експлоатацију угља Ресавица.

Рок за подношење пријава је 30 дана од објављивања јавног конкурса у Службеном гласнику.

До сада су објављени конкурси за директоре јавних предузећа Србијагас, Поште Србије, Скијалишта Србије, Србијаводе, Електромреже Србије, Резерват Увац из Нове Вароши, Парк природе Мокра гора из Ужица и предузећа за развој и унапређење информисања путем електронских медија на српском језику у Аутономној покрајини Косово и Метохија "Мрежа-Мост" са седиштем у Београду.

Раније су расписани јавни конкурси за директоре 12 јавних предузећа - Стара планина из Књажевца, Нуклеарни објекти Србије, Путеви Србије, Транснафта, Коридори Србије, Државна лутрија Србије, Емисиона техника и везе, Јавног предузећа за склоништа, као и за четири национална парка: Тара, Ђердап, Фрушка гора и Копаоник.

Директори јавних предузећа на јавном конкурсу се бирају на четири године, а кандидати треба да имају најмање пет година радног искуства на пословима за које се захтева високо образовање и најмање три године радног искуства у делатностима којима се бави јавно предузеће.

Услов је да нису чланови органа политичких странака. Скупштина Србије усвојила је Закон о јавним предузећима крајем фебруара прошле године, који предвиђа да се директори јавних предузећа у Србији бирају на јавном конкурсу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво