Мали: Никад бољи привредни амбијент у Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали каже за РТС да се у Београд улаже из уштеда које су направљене и да ће главни град и даље улагати у новогодишњу расвету јер то привлачи туристе. Додаје да се ствари у главном граду крећу напред као и у целој Србији.

Синиша Мали рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да привредни амбијент у Београду никада није био бољи и да је у граду регистровано 60.000 предузећа.

"Ми смо ове године решили да годишњи извештај о раду презентујемо у фабрици 'Меита'. То је прва фабрика изграђена на подручју Београда за више од 10 година и то је знак опоравка Београда и наше земље", каже градоначелник Београда.

Додаје да се ствари у главном граду крећу напред као и у целој Србији.

"У Београду имамо 500 градилишта. Консолидација јавних финансија је основ да бисмо кренули у инвестиције. Најважније је да квалитет живота грађана Београда буде виши и бољи. За 30 одсто смо вратили стари дуг без задуживања и то су велики помаци у јавним финансијама", напомиње Мали.

Каже да наредне године почиње изградња гондоле која ће повезивати Калемегдан са Парком пријатељства.

"Крећемо и са реконструкцијом Сава центра и настављамо са одговорном социјалном политиком", истиче Синиша Мали.

Што се тиче случаја Савамала, градиначелник каже да нема шта да дода.

"Чекамо шта ће надлежни органи да кажу, ми идемо даље, лежемо и будимо се са идејом да Београд буде лепше место за живот", каже Мали.

Додаје да ће Београд наставити из године у годину да улаже у новогодишњу расвету јер то привлачи туристе.

"Све што улажемо, улажемо из уштеда које смо направили. Не узимамо нове кредите и од онога што уштедимо то улажемо у сређивање града, куповину нових аутобуса, изградњу вртића", објашњава Мали.

Каже да је за следећу годину планирана изградња шест подземних гаража које ће допринети решавању проблема паркирања на улицама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво