Потписан уговор за погон фирме "Леони"

У Нишу је потписан уговор за изградњу новог погона комапније "Леони" у којој ће бити запослено најмање 2.200 људи, а вредност инвестиције је 22 милиона евра.

Уговор су потписали министар привреде Горан Кнежевић и директор компаније "Леони" за Србију Клеменс Сакс, у присуству премијера Александра Вучића који је поручио да је ово велики дан за Ниш и позвао ту компанију да отвори још фабрика у Србији.

Изразио је очекивање да ће до краја 2018. године посао добити 2.500 људи.

"Имамо две фабрике које вас сустижу по броју запослених. Ако хоћете да будете први треба да отворите још једну", рекао је Вучић и нагласио да ће наставити да врши притисак на немачке инвеститоре да улажу у Србију истичући да и они добро послују и зарађују у нашој земљи.

Оцењује да се Србија показала као поуздан и професионалан партнер.

Премијер је навео да је влада до сада издвојила 31 милион евра за субвенције "Леонију", али је истакао да ће осим нових радних места рад фабрике допринети и повећању нишког буџета кроз порезе и доприносе.

Рекао је да у Нишу има око 29.000 незапослних и да ће отварањем нове фабрике бити запослено 10 одсто људи који су без посла, сто је веома значајно.

Вучић је најавио да ће камен темељац бити постављен у децембру, а да би у августу идуће године фабрика требало да почне да ради.

Вучић је захвалио немачкој влади, као и компанији "Леони", позивајући их да отворе још фабрика у Србији.

Захвалио је и Саксу на огромној енергији и љубави коју показује према Србији, наводећи да народ Србије себе сматра лојалним и да верује да ће умети да искористи поверење немачког инвеститора.

"Што више немачког духа у Србији будемо имали у смислу пословне етике и радног морала уверен сам да ће наши резултати бити све бољи", рекао је премијер.

Додао је и да Србија хоће да развија подједнако све делове земље и да не жели да за нас важи пословица "што јужније, то тужније".

"Желим да вам кажем како смо сарађивали са нашим локалним и националним партнерима у Србији. Ја долазим из Немачке, а можда је зачуђујуће ни немачка администрација није посебно брза. Мерђутим, како су се развијале ствари како је текла динамика наших припрема, просто изненађујуће, али ствари у Србији се тако брзо дешавају што је за похвалу заиста", рекао је Клеменс Сакс, директор "Леонија" за Србију.

Потписивању су присуствовали и немачки амбасадор Аксел Дитман и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Уговор је потписан за улагање компаније "Леони АГ" у изградњу новог погона у Нишу вредности 22 милиона евра.

За погон у Нишу предвиђено је полагање камена темељца у децембу ове године, а прва фаза производње треба да поцне у августу идуће године.

Компанија "Леони АГ" је један од глобалних лидера у производњи кабловских инсталација за аутомобилску индустрију, и у 2015. години запошљавала је око 75.000 радника у 92 производна погона.

Седиште компаније Леони је у Нирнбергу у Немачкој, а послује у више од 32 земље широм света. Имала је промет од 4,5 милијарде евра, са профитом од 77,3 милиона евра.

У Србији послује од 2009. године а имају погоне у Прокупљу и Дољевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво