Грчић: Реорганизација ЕПС-а тече по плану, добит 13,6 милијарди

Финансијско пословање Електропривреде Србије (ЕПС) је веома стабилно, у првом кварталу је остварена добит од 13,6 милијарди динара, а реорганизација фирме тече по плану у складу са мерама Владе Србије, изјавио је Милорад Грчић, вршилац дужности директора ЕПС-а.

Коментаришући изјаву директора Светске банке у Србији Тонија Верхеијена, који је довео у питање финансијску одрживост ЕПС-а уколико не буде смањен број запослених и спроведена финансијска консолидација компаније, Грчић је навео да "очигледно постоји неки неспоразум" између анализа Светске банке и анализа стручњака запослених у ЕПС-у.

"Наша претпоставка је, када смо правили анализу података Светске банке коју су они изнели везано за ЕПС, да највероватније Светска банка није имала све релевантне податке. Управо покушавамо да направимо контакт и да заједно са Светском банком направимо поново свеобухватну анализу пословања ЕПС-а", истиче Грчић.

Додаје да у договору са Светском банком и у складу са свим мерама Владе и претходног руководства ЕПС-а руководство фирме наставља реорганизацију.

"Завршили смо систематизацију, откочили преговоре са синдикатом, израђујемо методологију која је при крају и сматрамо да на тај начин трасирамо пут ефикаснијем пословању ЕПС-а, бољој организацији", каже Грчић.

Према његовим речима, веома је важно то да се ради на смањењу губитака и на смањењу крађа, а неке примере су изнели и Светској банци.

"Сматрам да ћемо имати много боље резултате када је реч о наплати електричне енергије и о смањењу губитака, него што је Светска банка то очекивала од нас у својој пројекцији", оцењује Грчић.

Такође, напомиње да је једна од мера за смањење губитака и мера штедње унификација ауто-парка.

"Имамо план, захваљујући систематизацији и нашем сагледавању организације производње у свим огранцима, на који начин ћемо да смањимо број запослених за 1.000 у току 2016. године", каже Грчић.

Подвлачи да "ниједног тренутка не помиње отпуштање, већ смањење броја радника", као и да ће и то дати одређени ефикасан резултат.

Како наглашава, у ЕПС-у је много већи проблем то што су радници неправилно и лоше распоређени него вишак радника.

"У овом моменту смо тај план за 2016. годину трасирали и ту неће бити никаквих проблема. Све су ово докази да ЕПС нема у овом моменту никакав проблем, да ЕПС има будућност и да је ЕПС фирма која послује позитивно", закључио је Грчић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво