"Ербас А-330" Ер Србије слетео у Њујорк

Авион "Ер Србије" "ербас А-330", који је јутрос полетео из Београда, слетео је на њујоршки аеродром "Џон Ф. Кенеди". Летелица је на аеродрому дочекана воденим топовима као и електронским билбордом на коме је писало "Аеродром ЏФК поздравља Ер Србију".

Свечану врпцу на аеродрому у Њујорку пресекли су градоначелник Београда Синиша Мали, директор "Ер Србије" Дане Кондић и потпредседница Владе Зорана Михајловић, јавља дописник РТС-а.

То је први лет на новоуспостављеној дирекној линији Београд–Њујорк.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је рекла да је лет прошао весело, добро и стабилно.

"Драго нам је да смо овде. Србија је сада ваздушним саобраћајем званично дошла у Њујорк, у САД и ту намеравамо и да останемо и да наставимо да се развијамо. Задовољни смо и срећни", навела је Зорана Михајловић.

Поручила је да је лет за Њујорк и политички и економски веома значајан.

"Причали смо Дане Кондић и ја и о каргу и о могућности да се овде извози роба. Поред нас путника на овом првом лету је било и 10 тона карга једне мале компаније из Србије. Дакле, Србија се шири и то је јако добро", поручиле је Михајловићева.

Директор "Ер Србије" Дане КОндић је рекао да је лет прошао брже него што је очекивано уз забаву и лепу храну.  

Градоначелник Београда Синиша Мали је истакао да Београд постаје светска метропола јер је повезан са једним од највећих градова на свету.

"Београд постаје део света. Србија постаје део света и лидер у региону. За то смо се борили три године, за то смо се изборили. И ово је стварно велики тренутак и за Београд и за Србију", навео је Мали.

Пожелео је да то буде почетак лепше слике Београда и Србије.

"Србије која може да побеђује на пољу економије и привреде и да након три године имамо нешто чиме можемо да се поносимо а то је најбоља и најуспешнија авио-компанија у региону", рекао је Мали.

Наш прослављени фудбалер Дејан Станковић је навеод а је поносан што је део првог лета који ће, како је рекао, отворити једну велику причу између Србије и САД. 

Летови до Њујорка ће се обављати пет пута недељно, а додељени су им бројеви YU-500 и YU-501, исти они које је користио ЈАТ кад је пре 24 године директно летео за Њујорк.

Авио-компанија "Ер Србија" једина је компанија у окружењу која организује лет за Сједињене Америчке Државе. 

Припреме за први директан лет трајале су годину и по.

Авион "ербас А-330" има 254 седишта, од којих су 18 у бизнис класи. Свако седиште, као и она у економској класи, има екран путем којег путник може да комуницира телефоном, интернетом или да гледа филм. 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво