Чадеж најавио иницијативу за смањење накнаде за коришћење вода

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж најавио је да ће покренути иницијативу за смањивање накнаде за коришћење вода која је у Србији знатно већа него у региону, саопштила је ПКС.

Чадеж је, приликом посете компанији "Кока-Кола Хеленик" Србија, нагласио да ће иницијативу ПКС покренути заједно са том компанијом и другим произвођачима минералних вода, а тим смањењем ће се повећати конкурентност домаћих производа.

"Та накнада је много виша него у земљама у региону и утиче на конкурентност наших производа и на другим тржиштима. Ту Комора мора да заузме одређени став заједно са привредом и тај интерес ће ПКС заступати пред новом владом", објаснио је Чадеж.

Председник ПКС је са генералним директором компаније "Кока-Кола Хеленик" Србија Александром Ружевићем разговарао о овом питању, али и о укључивању компаније у активности ПКС на увођењу дуалног система образовања у Србији, додаје се у саопштењу ПКС.

"'Кока-Кола' има велико искуство у тој области, а ПКС је добила позитиван одговор да ће се одељење за људске ресурсе активно укључити у креирање образовних профила у стучним школама", навео је Чадеж.

Такође, додао је да је са Ружевићем разговарао и о примени принципа циркуларне економије и повећању удела прераде отпада.

"'Кока-Кола' је стратешки важан партнер српске економије и компанија која не доприноси само пословању унутар једног тржишта и не упошљава само директно раднике, већ је око 11.000 радних места везано за компанију индиректно кроз ланац добављача", указао је Чадеж.

Генерални директор компаније Александар Ружевић рекао је да "Кока-Кола" систем у Србији доприноси 0,7 одсто БДП-а.

"Као водећа компанија у производњи безалкохолних пића, растемо заједно са тржиштем и мало брже од њега. Прошла година била је за нас најуспешнија, рекордна у 50 година нашег постојања", рекао је Ружевић.

Чадеж је том приликом обишао и новоотворени регионални Центар за сокове у оквиру компаније, у који је током 2015. године инвестирано преко седам милиона евра.

У компанији "Кока-Кола Хеленик" Србија запослено је око 1.200 људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво