"Хестил" поднео захтев за преузимања Железаре

Кинеска компанија "Хестил" поднела је Комисији за заштиту конкуренције Србије захтев за одобрење концентрације преузимањем "Железаре Смедерево".

Комисија за заштиту конкуренције је у поступку одлучивања од "Хестила" затражила додатну документацију, речено је Бети у тој комисији.

Према Закону о заштити конкуренције, рок за доношење решења у скраћеном постуку је 30 дана од дана подношења потпуне документације.

Влада Србије је 18. априла потписала уговор с "Хестилом" о продаји имовине "Железаре Смедерево" по цени од 46 милиона евра, а најављено је да ће презимање Железаре бити завршено у јуну.

"Хестил" је требало да у року од 15 дана од потписивања уговора затражи сагласност Комисије за заштиту конкуренције за преузимање "Железаре Смедерево".

Председник те комисије Милоје Обрадовић рекао је раније да ће Комисија одлучивати у складу са законом и са европским правилима.

"Хестил" планира да Железара достигне максималну производњу од 2,1 милиона тона и задржи свих 5.050 радника. Циљ инвестиције од 300 милиона евра у основна средства и инфраструктуру Железаре, како је наведено у понуди, јесте постепена модернизација опреме, побољшање ефикасности, проширење производног програм и унапређење еколошког окружења.

Према наводима медија, кинеска банка одобрила је компанији "Хестил" кредит од 600 милиона долара за планирана улагања у "Железари Смедерево".

"Хестил" је на свом сајту објавио да планира да челичана у Смедереву постане најконкурентнији произвођач гвожђа и челика у Европи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво