Споразум о заштити података о "Јужном току"

Руски "Гаспром" потписао је са компанијом "Транспорт Јужни ток Б.В." Споразум о заштити података за реализацију изградње морског гасовода из Русије у Турску кроз Црно море, саопштио је "Гаспром".

Савет директора "Гаспрома" донео је одлуку о обезбеђивању заштите међусобно добијених информација које представљају комерцијалну тајну у циљу реализације пројекта изградње морског гасовода из Русије у Турску кроз акваторију Црног мора, преноси Тас.

Раскидање уговора са "Транспорт Јужни ток Б.В." о транспорту гаса, потписаног 2. октобра 2013. године, одобрио је савет директора.

Савет директора "Гаспрома" јуче је одобрио раскидање уговора са "Транспорт Јужни ток Б.В." о транспорту гаса, потписаног 2. октобра 2013. године.

"Транспорт Јужни ток Б.В." је основана за изградњу морског дела "Јужног тока", али је после одлуке о обустављању пројекта руски монополиста откупио акције Ени, ЕдФ и "Wintershall" у пројекту.

Oчекивало да ће део "South Stream Transport" бити искоришћен за изградњу Турског тока, наводи Тас.

Председник Русије Владимир Путин саопштио је 1. децембра 2014. године да се реализација "Јужног тока" обуставља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво