Читај ми!

Расте број туриста на Старој планини

Домаће планине су због много снега зимус имале рекордан број гостију. Серија рекорда се наставља. На Старој планини је у овом тренутку попуњено више од половине смештајних капацитета, што је за лето изузетан успех.

На мапи Србије, Стара планина је младо туристичко одредиште. Озбиљнији развој туризма овде је почео пре четири године изградњом првог хотела.

"Овог лета у нашем хотелу повећан је број гостију за 50 одсто. Имамо велико интересовање и у моменту када почну ваучери да се реализују, очекујемо још већи број гостију", каже Јелена Ђуричанин из хотела "Фалкенштајнер Стара планина".

Доносиоци ваучера могу да очекују и попуст од 20 одсто за вожњу гондолом и планинским бициклима, најављују из "Скијалишта Србије".

"Поред бројних врхова Старе планине, многобројних река, имамо ту и водопаде које треба обићи", истиче Владан Тошић из "Скијалишта Србије".

Док се чекају инвеститори за изградњу нових хотела, број туриста расте. Зимус се овде тражио кревет више.

"У складу с тим Јавно предузеће Стара планина се одлучило на корак повећања смештајних капацитета кроз изградњу мањих породичних објеката, овде уз сам хотел", каже директор ЈП "Стара планина "Владимир Симовић.

Од септембра, кад цене падну, код приватних домаћина моћи ће с ваучером, без доплате, да се борави пет дана. Поред домаћих, овде радо долазе и страни туристи, пре свих природњаци који се баве изучавањем лептира.

"Направе овде оне кавезе са гусеницама. Има ваљда горе на планини нека ендемска врста лептира", каже Видосава Милкић из села Балта Бериловац.

И редовни гости Старе планине, и они који су ту први пут, кажу да им је долазак на планину ових дана, пун погодак.

Када се асфалт у градовима усија, а температура устали негде између 35. и 40. подељка на Целзијусовој скали, овде је 25, 26 степени. Нема боље препоруке за летњи одмор на планинама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво