Читај ми!

Нови почетак Железаре

"Железара Смедерево" од понедељка послује са новим менаџментом и по новим правилима. Радници верују да ће тај тим обезбедити нова тржишта за производе челичане. Велика су очекивања и грађана Смедерева.

Менаџмент из холандске компаније "ХПК инжењеринг", на чијем су челу Џон Гудиш и Петер Камараш, обећава већу производњу. Радници верују да ће тај тим обезбедити нова тржишта за производе челичане.

Запослени Железаре спремни су за нови старт. Кажу, знају шта странци траже – дисциплину, заштиту на раду и што мање боловања, а све то ће регулисати ускоро и новим Колективним уговором.

Верују да ће уз контролу Владе са тимом Гудиш–Камараш, који у Железару уноси и 20 милиона долара свог капитала, подићи зацртану производњу.

Саша Чолић из Асоцијације слободних и независних синдиката Железаре каже да ће сада стати на ноге.

"Наредни корак је да за шест месеци протрчимо, да проходамо и да можемо да трчимо напред ка профиту и новим тржиштима и ка највећој призводњи коју смо икада имали", рекао је Чолић.

Председник Самосталног синдиката Железаре Синиша Прелић каже да Железара има своја обртна срества у кешу, у сировинама и у резерним деловима и оно што је једна од ставки уговора јесте што се обавезала и једна и друга страна да то не сме пасти испод 80 милиона долара.

Словака Петера Камараша тек ће упознати. Он се због рада у челичани пресељава у Србију. Американца Џона Гудиша добро знају јер је с њима радио у време "Ју-Ес стила" – сада ће бити председник Надзорног одбора Железаре.

Милета Гујаничић, председник Независног синдиката металаца Железаре, каже да немамо толико способне и моћне људе који могу да пласирају нашу робу на европска и светска тржишта.

"Тај човек то може и он је то радио са 20-30 милиона тона, замислите шта је милион и по тона на ту количину", каже Гујаничић.

Велика су очекивања и грађана Смедерева. У протекла три месеца, већа производња Железаре градском буџету је већ увећала приход за 100 милиона динара.

"Смедерево без Железаре је мртав град, сви то знамо", каже један житељ Смедерева.

"Одлично је, а сада колико ће да траје како ће да се испоштује, видећемо", сматра други грађанин, док трећи живи у нади да ће бити боље. 

Уочи уласка у српску челичану, тандем Гудиш–Камараш поручио је да ће мало причати у јавности а више радити. А о њиховим резултатима, кажу, нека се суди за шест месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво