Читај ми!

Сертић: У 80 предузећа нема запослених

Од 502 предузећа са списка за приватизацију готово 80 њих нема ниједног запосленог, већ су само љуштуре које постоје на папиру и не могу другачије да буду угашене него кроз процесе стечаја, изјавио је министар привреде Жељко Сертић.

Жељко Сертић је говорећи на конференцији "Јавна предузећа и тржишна конкурентност у Србији" додао и да постоји између 80 и 90 фирми које имају једног или два запослена, преноси Танјуг.

"Дакле, око 170 фирми већ не фукционише", казао је Сертић, коментаришући наводе да ће више од 100 фирми отићи у стечај.

Према његовим речима, велики број предузећа од поменутих 170 је већ у процесу гашења, али неће све те фирме бити угашене.

"За свако предузеће које буде имало и најмањи потенцијал, омогућићемо или унапред припремљени план реорганизације (УППР) или ћемо покушати да договоримо продају предузећа, чак иако је у стечају", казао је Сертић, нагласивши да стечај не значи гашење фирме по аутоматизму.

Стечај, је како је рекао, у неку руку правни модел на основу кога би предузеће могло да се спасе.

Коментаришући зашто се приватизација ових фирми није одрадила у петходном периоду, Сертић је рекао да би тада вероватно било атрактивно да се купују фирме које су имале тржиште.

Према његовим речима, у јавности се често заплетемео у причу реиндустријализације, али то није могуће на онај начин како је рађено 50-их и 60-их година прошлог века, јер данас постоји тржишна утакмица.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво