"Фиат" у Крагујевацу

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић и потпредседник ФИАТ-а Алфредо Алтавила, потписали су у Крагујевцу меморандум којим се италијанска компанија ослобађа плаћања локалних такси.

Церемонији су присуствовали и председник Србије Борис Тадић, потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић и министар економије и региналног развоја Млађан Динкић.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да је повратак ФИАТ-а у крагујевачку "Заставу" само почетак процвата читаве српске индустрије и свим грађанима Србије поручио да ће се ускоро радовати онако како се данас радују Крагујевчани.

Тадић је, на церемонији потписивања меморандума о сарадњи града Крагујевца и ФИАТ-а, истакао да је његов посао да омогући да, после те италијанске компаније, у Србију дођу и други произвођачи аутомобила и тако буду створене нова радна места и шансе за грађане.

"Мој посао је да отварам врата, министри треба да држе та врата отвореним, председници општине треба да уђу на та врата и успоставе односе, а директори фирми треба да те односе одржавају", казао је Тадић.

Према његовим речима, повратак ФИАТ-а у "Заставу" показује да се у Србији проблеми више не могу решавати рецептима из 90-их година и да Србија изазове који су пред њом може да савлада само на начин на који то чине остале модерне државе на почетку 21. века.

"Без Србије нема развоја југоисточне Европе. Ми смо моторна снага за развој читаве југоисточне Европе. У Србији се налазе људи који могу да покрену развој читавог региона - и у Европи то знају. Као што Србија никада неће одустати од свог Косова, тако неће одустати ни од свог развоја", истакао је Тадић.

Тадић је од центра Крагујевца до "Заставиног" салона стигао возећи нови ФИАТ-ов модел под ознаком 500, који је заправо савремена верзија популарног "фиће", првог аутомобила произведеног у "Застави".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво