Читај ми!

Договорен повраћај ПДВ-а на беби-опрему

Закон о ПДВ-у биће измењен како би се омогућио повраћај ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе, најављено из Министарства финансија и привреде. Предвиђен повраћај ПДВ-а до 70.000 динара од рођења до друге године детета.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић договорио се са представницима Удружења "Родитељ", сервиса "Хало беба", Мрежом организација за децу Србије и Фондом Б92 да се омогући повраћај ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе.

На састанку је договорено да ће Министарство финансија и привреде поднети одговарајуће амандмане на измене Закона о ПДВ-у, како би се омогућио повраћај ПДВ-а за набавку хране и опреме за бебе (млеко за одојчад, кашице, пелене, креветац, колица, столица за храњење, столица за аутомобил) у износу до 70.000 динара повраћаја у периоду од рођења до друге године узраста детета, саопштило је Министарство финансија и привреде.

Родитељ или старатељ оствариваће право на повраћај ПДВ-а уколико укупни приходи домаћинства не прелазе нето износ од 80.000 динара месечно, као и уколико вредност имовине домаћинства не прелази 200.000 евра, а право ће моћи да се оствари од 1. јануара 2013. године, наводи се у саопштењу.

Родитељима или старатељима који подносе захтеве биће максимално поједностављена процедура подношења захтева и повраћаја средстава, наводи се у саопштењу.

Министарство финансија и привреде ће заједно са представницима ових удружења иницирати формирање радне групе на нивоу Владе Србије која би се бавила и другим мерама којима би се побољшали услови родитељства у Србији.

Удружење "Родитељ", сервис "Хало беба", Мрежа организација за децу Србије и Фонд Б92 иницијатори су петиције коју је потписало више од 180.000 грађана у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво