Читај ми!

Уговор за аутопут ка Јадрану

У Београду потписан уговор о градњи дела аутопута ка Јадрану, за који је Азербејџан одобрио кредит Србији у износу од 308 милиона евра.

За изградњу дела аутопута ка Јадрану, од Љига до Прељине, Азербејџан је Србији одобрио кредит од 308 милиона евра. Зајам је одобрен на 25 година, са почеком од три године и каматом од 4 одсто годишње. Уговор су потписали директор "Коридора Србије" Михајло Мишић и директор азербејџанске компаније "Азвирт" Камил Алијев.

Потписивању уговора присуствовали су амбасадор Азербејџана Елдар Хасанов, представници Владе и, на позив делегације из Бакуа, доскорашњи председник Србије Борис Тадић, кога гости из Азербејџана сматрају посебно заслужним за склапање тог посла.

"Данашњи уговор је најзначајнији показатељ односа две земље, али и способност компаније која има односе широм Европе. Поверени посао ћемо обавити на време, али ћемо ангажовати и вашу радну снагу, материјал и део стручњака како би оправдали посао који смо договорили са предузећем Коридори Србије", изјавио је Камил Алијев.

Доскорашњи председник Србије Борис Тадић захвалио је амбасадору Азербејџана на помоћи.

"Ви сте били тај човек који је омогућио да наше земље интензивирају активности на билатералном плану, да интензивирају рад у свим сферама, од енергетике, грађевинарства, културе, интеррелигијске сарадње, сарадње у мултилатералним институцијама, у међународној политичкој арени. Наравно, уз министре који су овде присутни и уз велику и несебичну подршку председника Алијева, успели смо да дођемо до ових данашњих остварења", рекао је Борис Тадић.

Амбасадор Азербејџана Елдар Хасанов је рекао да је Борис Тадић пријатељ Азербејџана, иницијатор и архитекта овог пројекта.

"Добијање статуса кандидата, реализација реформи, инфраструктурних и других пројеката резултат су визије српског руководства за интерес и благостање народа", казао је Хасанов.

Потписивању уговора су присуствовали министри за енергетику и инфраструктуру Милутин Мркоњић, рада и социјалне политике Расим Љајић, спољних послова Вук Јеремић и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић.

Парламент Азербејџана је на седници у Бакуу одобрио зајам од 308 милиона евра на период од 25 година за изградњу аутопута Е-763 у Србији.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић је у фебруару у Бакуу потписао са министром за економски развој Шахином Мустафајевим споразум о зајму Азербејџана за изградњу деонице Коридора 11.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво