Читај ми!

Бајден окупља тим за администрацију – Роналд Клејн нови шеф особља Беле куће

Изабрани председник САД Џозеф Бајден одабрао је дугогодишњег помоћника Роналда Клејна за шефа особља Беле куће у предстојећој администрацији, преноси Глас Америке. Претходно је именовао тим за борбу против коронавируса, а објављени су и најозбиљнији кандидати за позиције директора Националне безбедносне агенције (НСА) и Централне обавештајне агенције (ЦИА).

Роналд Клејн ће обављати функцију Бајденовог вишег саветника и требало би да помогне у формирању водећег тима будуће америчке администрације.

"Рон је непроцењив сарадник током много година колико смо заједно радили – укључујући и спасавање америчке економије од једног од највећих падова у нашој историји током 2009. Касније смо, 2014, превазишли тешку ванредну ситуацију у јавном здравству", навео је Бајден у саопштењу.

Клејн је поручио да му је указана највећа част.

Он је био је ангажован као виши саветник Бадејн–Харис кампање, а у оквиру америчке администрације, од 2009. до 2011. радио је као шеф особља бившег америчког потпредседника у време председника Барака Обаме.

Раније је објављено да су Мајк Морел и Аврил Хејнс, двоје бивших високих руководилаца америчких обавештајних служби, најозбиљнији кандидати за позиције директора Националне безбедносне агенције (НСА) и Централне обавештајне агенције (ЦИА) у новој администрацији.

Имајући у виду да ће изабраном председнику највећи изазов бити борба с ковидом 19, Бајден је одредио чланове радне групе за коронавирус.

Групом ће заједнички председавати Вивек Мурти, први човек америчког јавног здравља у мандату Барака Обаме којег је Доналд Трамп сменио с те дужности, и бивши челник Агенције за храну и лекове (ФДА) Дејвид Кеслер.

Међу члановима радне групе је и стручњак за вакцине Рик Брајт, који је поднео пријаву у којој је навео да је премештен на мање важно радно место, јер се опирао политичком притиску да омогући широку употребу хидроксихлорокина, лека за маларију који је председник Доналд Трамп промовисао као лек за лечење ковида 19.

Међу осталим члановима су доктори и научници који су радили у претходним администрацијама, укључујући стручњаке за јавно здравство, вакцине и заразне болести.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво